23948sdkhjf

Opkøb af Kastrup godkendt

Konkurrencemyndighederne har nu givet grønt lys til at det østrigske selskab IFN Holding kan købe 75 procent af aktierne i den vestjyske vinduesfabrik.
Man skal være stor for at kunne begå sig på det internationale marked for vinduer og døre. Men man skal også turde være sig selv.

Begge dele har Kastrup A/S bevidst styret efter i den hidtil største ekspansion i den vestjyske vinduesprocents 20-årige historie. I går kom topledelsen af den østrigske IFN koncern til Holstebro. Med i mapperne var konkurrencemyndighedernes godkendelse af, at IFN opkøber tre fjerdedele af Kastrup.

- Det er et stort øjeblik for os. Ved at blive linket til en af de største producenter i Europa af vinduer og døre, får Kastrup adgang til et internationalt marked, som er vanskeligt at opdyrke på egen hånd. Vi får finansiel styrke til at kunne begå os og samtidig et rygstød i form af IFN’s produktnavn Internorm, der er markedsledende i Centraleuropa, siger administrerende direktør Lasse Kastrup.

Produktion fortsætter i Vestjylland
Han lægger vægt på, at østrigerne ikke har intentioner om at opsluge Kastrup som brand og selvstændigt produkt.

- Vi skal fortsat producere Kastrup vinduer og døre på vores fabrikker i Vestjylland. Men sammen med Internorm får vi nu stærke muligheder for at researche og udvikle kvalitetsprodukter over en længere tidshorisont. Produkter, der både modsvarer og udfordrer fremtidens krav til klima, komfort og design, siger Lasse Kastrup.

Blandt de internationale markeder er han især spændt på at få adgang til Storbritannien med IFN og Internorm som løftestang.

- Det britiske marked for vinduer og døre er i kraftig vækst, og langt de fleste englændere hælder til den nordeuropæiske smag for udadgående vinduer, som vi producerer. Sammen med IFN skal vi udnytte østrigernes salgsapparat og markedsposition til at blive mere internationale, siger Lasse Kastrup, der fortsat ejer 25 procent af Kastrup A/S.

Johann Habring, administrerende direktør i IFN Holding, ser også synergi for østrigerne i partnerskabet med den danske producent.

- Kastrup er et stærkt, regionalt brand, som kan lede os ind på det danske og nordiske marked og udvide vores produktportefølje med udadgående vinduer og skydedøre. Vi får desuden et større kvalitetssortiment at tilbyde det britiske marked. Først og fremmest ser jeg frem til at udveksle produkt- og markedsmæssig knowhow med Kastrups dygtige medarbejdere, siger Johann Habring.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084