23948sdkhjf

Vinduestvist knækkede entreprenørfirmaet

Et millionudlæg på et stort renoveringsprojekt i Aarhus var med til at koste entreprenørfirmaet Mågevejens Murer-og Tømrerfirma livet.
Konkursen, som onsdag ramte MMT Mågevejens Murer-og Tømrerfirma, skyldes blandt andet en storentreprise på renoveringen af Ringgården i Aarhus, fortæller direktør Preben Geer fra MMT.

Boligforeningen Ringgården satte i 2012 gang i en gennemgribende renovering af seks etageejendomme opført i 1940’erne på Vestre Ringgade/Tage Hansens Gade i Aarhus. Her vandt MMT en storentreprise, der blandt andet omfattede udskiftning af vinduerne. Ifølge Preben Geer indgik parterne kontrakt på baggrund af et udbudsmateriale, hvor det fremgik, at der skulle anvendes to-lags glas.

- Vinduespapirer med mere var til bekræftelse og blev godkendt, forklarer Preben Geer og tilføjer, at de to første blokke bliver lavet og afleveret uden problemer.

Opdagede problem i tredje blok
Først halvvejs inden i den tredje blok fandt bygherren ud af, at der er et problem med to-lags glasset i forhold til varmetabsrammen, lyder det fra MMT-direktøren. Herefter henvendte bygherren sig til MMT med krav om, at projektet i stedet skulle gennemføres med tre-lags glas.

For entreprenørfirmaet betød det et udlæg på et pænt millionbeløb for at gå fra to- til tre-lags glas i vinduerne i de resterende tre en halv blok på projektet.

- Vi indvilligede i at levere tre-lags glas, da vi er fortrøstningsfulde om, at vi får medhold i en retssag mod rådgiveren, forklarer Preben Geer med henvisning til, at man var enige om at foretage syn og skøn i sagen for at se om alt levede op til udbudsmaterialet. Det skete for at få millionbeløbet entreprenørfirmaet havde lagt ud for.

Langtrukken sag kostede konkursen
Sagen mellem MMT og Boligforeningen, hvor rådgiveren også er part, burde ifølge Preben Geer være afsluttet for halvandet år siden. Men er altså trukket ud med det resultat, at MMT nu er gået konkurs.

Ledelsen i MMT arbejder nu på at finde nye pladser til sine lærlinge og arbejde til sine ansatte. Det er allerede lykkedes at finde nyt til nogle af funktionærerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094