23948sdkhjf

Aarsleff opjusterer - igen

Efter et stærkt tredje kvartal opjusterer Aarsleff-koncernen for anden gang i år.
Ved regnskabsårets begyndelse var forventningen til helårs-resultatet på 350 mio. kr., hvilket blev justeret til 390 mio. kroner ved aflæggelse af delårsrapporten i juni. Nu opjusterer Per Aarsleff A/S således igen til 450 millioner kroner.

- For regnskabsåret som helhed forventes en højere vækst end forudset ved regnskabsårets begyndelse og, at de positive takter i indtjeningen på enkeltstående projekter fastholdes, skriver Per Aarsleff A/S i forbindelse med regnskabsrapporten for tredje kvartal.

Omsætningen for årets tredje kvartal landede på 2.718 mio. kr., mens man efter skat realiserede et overskud på 112 mio. kr. Det skal sammenlignes med en omsætning i tredje kvartal i 2014 på 2.158 mio. kr. og et overskud på 81 mio. kr.

Anlæg, Rørteknik & Fundering
Høj aktivitet, bedre end ventet og markant resultatforbedring er nogle af de begreber der betegner udviklingen i segmenterne Anlæg, Rørteknik og Fundering i regnskabsårets første ni måneder.

I segmentet Anlæg blev resultatet før renter 219 mio. mod 165 mio. sidste regnskabsår. Resultatet er væsentligt bedre end forventet ved regnskabsårets begyndelse, ikke mindst i tredje kvartal af regnskabsåret. Aktivitetsniveauet har været usædvanligt højt, og indtjeningen på enkeltstående projekter fortsætter de positive takter.

For segmentet Rørteknik blev resultatet før renter 61 mio. mod 24 mio. sidste år, hvilket som forventet er en markant forbedring af resultatet i forhold til sidste år.

Segmentet Fundering henter et resultat før renter på 72 mio. mod 51 mio. sidste år, hvilket er som forventet. Resultatet af aktiviteterne i moderselskabet er bedre end forventet blandt andet som følge af god beskæftigelse inden for infrastrukturprojekter i samarbejde med Anlæg.

De første ni måneder
Koncernens omsætning steg i regnskabsårets første ni måneder af 2014/2015 med 1.550 mio. eller 26 % fra 5.966 mio. til 7.516 mio. Omsætningen i Danmark steg med 32 %, og omsætningen i udlandet steg med 14 %.

Resultat af primær drift er et overskud på 354,2 mio. mod 238,3 mio. i de første ni måneder af sidste regnskabsår. Resultat før skat i de første ni måneder af regnskabsåret er et overskud på 335,2 mio. mod et overskud på 224,6 mio. året før.

Koncernens resultat efter skat er et overskud på 257,2 mio. mod et overskud sidste regnskabsår på 167,1 mio.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109