23948sdkhjf

Aalborg-boliger renoveres efter mislykket facadeforsøg

Med nyt udseende og bedre forhold, vil boligforening gøre op med øgenavnet og dårlig komfort.
Utætte vinduer og revnede facader. Et eksperiment med ny type glasfacadeelementer faldt ikke heldigt ud i Aalborg omkring årtusindskiftet, så nu er Himmerlands Boligforening i gang med at renovere 100 lejligheder i den boligkarré på Strandvejen vest for Limfjordsbroen, som bærer øgenavnet "radiatorhuset".

Da man opførte afdelingen omkring årtusindeskiftet, var der tale om et forsøgsbyggeri i et udviklingsprogram under Erhvervsfremmestyrelsen.

- Forsøget faldt dog desværre ikke på alle punkter ud ganske som ønsket, for byggeriet viste sig at have en række produktions- og materialefejl, siger Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening.

Øgenavnet "radiatorhuset" fik huset, fordi radiatorerne kan ses i alle vinduer fra gaden. Det ændrer sig snart, når der sættes nye vindueselementer i af aluminium med trelagsenergiruder. Det skal dæmpe støjen fra Strandvejen, og solens varmepåvirkning skal mindskes.

Med alle tiltag håber Himmerlands Boligforening dermed, at man kan gøre kål på øgenavnet og få boligkarréens egentlige navn - Comfort House - til at slå igennem. Af gavn og ikke bare af navn.

Det blev i sin tid tegnet af arkitekterne Boje Lundgaard + Lene Tranberg. Renoveringen,der skal være færdig inden nytår, er nu lagt i hænderne på arkitektfirmaet Friis & Moltke.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094