23948sdkhjf

Måske 18 etagers nye højhuse i Aarhus Nord

Et nuværende erhvervsområde i Katrinebjerg-bydelen, står over for en forvandling.
Pålægsfabrikken Defco forsvinder fra den nordlige Aarhus-bydel Katrinebjerg og flytter ud til motorvejen. I stedet kan to højhuse á 18 etage skyde op, skriver lokalavisen Århus Stiftstidende.

Det er erhvervsområdet bag Storcenter Nord, som er klar til at undergå en større forvandling. En ny plan lægger nemlig op til, at en stor del af det gamle erhvervsområde bag Storcenter Nord omdannes til uddannelse, forskning - og til boliger til studerende og yngre forskere.

Universitetets forskningsfonds ejendomsselskab - FEAS - har gennem årene opkøbt en lang række ejendomme på Katrinebjerg. Det er en række af dem, der nu indgår i omdannelsesplanerne, der også omfatter en række private grundejere.

Et helt konkret projekt er Danmarks Medie og Journalisthøjskole, som forlader sin nuværende bygning i Skejby for at rykke ind i Helsingforsgade i et nybyggeri, hvor der tidligere var et bowlingcenter.

De forskellige grundejere er gået sammen om at planlægge rammerne for områdets fremtid i dialog med Aarhus Kommune.

- Hvis vi hver især gik i gang uden at have en overordnet plan, kunne området hurtigt udvikle sig til lidt af en rodebutik, siger direktøren for FEAS, Jørgen Lang til Århus Stiftstidende.

Aarhus Kommune forventer, at planen for området mellem Helsingforsgade, Katrinebjergvej, Finlandsgade og Jens Baggesens Vej kommer i en offentlig forhøring senere i år eller i starten af 2016. Dernæst kan der udarbejdes en lokalplan.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096