23948sdkhjf

Bøjsø-direktør advarer mod ekstremt energifokus

BR15: Politikerne skal fokusere mindre på de flotte overskrifter og sætte sig mere ind i substans og sammenhæng, lyder opfordringen.
Det nye bygningsreglement – også kaldet BR15 – er udskudt i tre måneder, efter den såkaldte notificeringsperiode i EU er blevet forlænget.

Nu bør politikerne tænke sig grundigt om, før et nyt udspil kommer på gaden. Det mener flere af de centrale aktører i vinduesbranchen.

- Det er vigtigt, at politikerne også sætter sig ind i områder som æstetik, energi, traditioner og så videre, når de kommer med deres budskaber, så de ting også kan fungere sammen med lovkravene, siger Lasse Sørensen, der er adm. direktør i Bøjsø Døre & Vinduer.

”Hamrende ærgerligt”
Hos kollegaerne fra Idealcombi undrer man sig stadig over hele forløbet omkring de krav til vinduers overfladetemperaturer, som den daværende klima-, energi-, og bygningsminister, Rasmus Helveg Petersen (RV), i sidste øjeblik fraveg.

- Vi har anvendt en masse penge, som vi kunne have undgået. Og det er da hamrende ærgerligt, at det kan ske. Vi synes, det er dybt betænkeligt, at man over en nat kan ændre mening og slække på krav. Det har vi aldrig set før eller forudset, fortæller Claus Winther, der er salgs- og marketingdirektør hos Idealcombi.

Også hos STM Vinduer undrer man sig over det politiske forløb i forhold til BR15...

Læs hele historien i Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11