23948sdkhjf

Skalflex overtages af fransk byggegigant

Den jyske leverandør af byggematerialer gennemfører generationsskifte.
Efter mere end 40 års ejerskab har stifter Hans Søndergaard Larsen og hans familie valgt at afhænde hele sin ejerandel i Skalflex A/S til franske Parex Group, som dermed bliver ny majoritetsaktionær.

Hans Søndergaard Larsen etablerede Skalflex tilbage i 1973 og står i dag med en virksomhed, der er blandt de førende i Danmark inden for udvikling og produktion af kvalitetsprodukter til facadebehandling. Salget sker som led i et planlagt generationsskifte, der skal sikre den fremtidige udvikling.

- Det har været vigtigt for familien at se virksomheden fortsætte i samme spor, og efter en lang proces er det lykkedes at finde den helt rigtige køber, fortæller salgsdirektør Morten H. Larsen til Building Supply.

Fornyede muskler
Han og den øvrige ledelse i Skalflex – administrerende direktør Poul Jensen og teknisk chef Hans Pedersen – fortsætter i virksomheden og vil fortsat være en del af ejerkredsen.

- Ejerskiftet giver os fornyede muskler, men derudover er det ’business as usual’. Vi har indtil nu ført en ekspansiv strategi, og det får vi mulighed for at forstærke yderligere, siger Morten H. Larsen.

Parex Group omsatte sidste år for 783 millioner euro og har aktiviteter over det meste af verden. Men den franske byggegigant har hidtil ikke opereret i Skandinavien, og det er baggrunden for investeringen i Skalflex, der beskæftiger 25 medarbejdere.

Morten H. Larsen fortæller, at Parex Group globalt råder over to centrale og syv lokale udviklingscentre, og det giver Skalflex mulighed for at sætte yderligere fart på produktudviklingen.

- Vi passer fantastisk ind i deres sortiment og strategi og vi får nu adgang til en viden og en knowhow, som vi ikke tidligere har været i nærheden af, siger salgsdirektøren.

Skalflex A/S kom i 2014 ud med et resultat på 10,8 millioner kroner før skat og råder over en egenkapital på knap 25 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078