23948sdkhjf

Milepæl i milliardombygning af Studstrupværket

Så kom der tag på Studstrupværkets nye træpillesilo. Se videoen.
I forbindelse med ombygningen af Studstrupværket får Dong Energy opført en kæmpe lagersilo med plads til 65.000 ton træpiller. I disse uger bliver der lagt tag på den store silo.

- Det er en enorm vigtig milepæl for byggeriet at få tag på siloen. Det er en kompliceret proces, hvor store, tunge komponenter skal løftes op i 43 meters højde og fastgøres. Det kræver både en præcis og koordineret indsats fra de involverede, og det kræver, at vejret arter sig, siger Lars Lærkedahl fra Dong Energy, der er ansvarlig for ombygningen af Studstrupværket.

Taget består af et taghus med maskinudstyr på ca. 110 ton, som placeres allerøverst. Det er her, træpillerne skal komme ind via transportbånd, når byggeriet står færdigt. Rundt om taghuset lægges 24 kegleformede tagsektioner, som hver vejer 23 ton.

- Når taget er lagt på siloen, kan vi begynde at bygge et langt transportbånd, som skal føre træpillerne fra havnen, hvor de kommer ind med skib, og hele vejen op til siloens taghus, hvor de bliver hældt ned i siloen. Vi skal have bygget omkring 800 meter transportbånd i alt, siger Lars Lærkedahl.

Dong Energy forventer, at ombygningen af Studstrupværket er afsluttet i løbet af sommeren 2016, så det fra efteråret 2016 kan fyre med træpiller i stedet for kul. Ud over Studstrupværket er Dong Energy på nuværende tidspunkt i gang med at ombygge Skærbækværket ved Fredericia og Avedøreværket ved København, så de tre kraftværker i fremtiden kan fyre med biobrændsel i stedet for kul og gas.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078