23948sdkhjf

Odense ombygger til historieunivers for børn

For 15 millioner skal den 200 år gamle Møntergården i Odense gøre børn klogere.
For 15 mio. kroner skal et nyt historieunivers til børn i alderen 4-11 etableres i Odense, nærmere bestemt i den 200 år gamle bygning Møntergården i H.C. Andersen-kvarteret, hvor der nu bygges om til formålet.

Torsdag tog man så "første spadestik". Ikke med en spade, men i form af en såkaldt street art happening, da en gruppe elever fra H.C. Andersen Skolen, under ledelse af street art kunstner Emilia Rubæk Holm, farvelagde en 19 meter lang væg.

Med et børneunivers midt i Odense vil Møntergården tilbyde de yngste gæster oplevelser, der er målrettet dem og kommer deres behov i møde – både udviklings- og forståelsesmæssigt. Formålet er at give børn en introduktion til kulturhistorien på en eksperimenterende og legende måde, der har fokus på originale, kulturhistoriske genstande og topmoderne virkemidler.

- Med det kommende børneunivers på Møntergården ønsker vi brændende at pirre den kulturhistoriske nysgerrighed hos børnene og skabe en god grobund for historisk interesse og kulturel forståelse hos dem videre frem i livet, siger projektleder og museumsinspektør Dyveke Skov Larsen, Odense Bys Museer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094