23948sdkhjf

Silo fjernes i Søby på Ærø

Den klippes ned i bidder, og betonet skal knuses og genbruges senere.
Efter mange måneders tilløb er den berygtede silo på Søby Havn nu endelig på vej ned, skriver Fyns Amts Avis, lokalavis for Sydfyn og øerne.

I sidste uge startede forberedelsen til nedrivningen, og mandag begyndte mandskabet fra nedrivningsfirmaet Tonny Madsen A/S at klippe bygningen ned fra toppen.

Mandag formiddag, da avisen var forbi, var en mand ved at skære riller i siloens beton, så den maskine, der skal klippe i betonen, kan få fat.

Det forklarede Tonny Madsen, som selv er til stede under hele arbejdet.

- Ellers er det for hårdt for maskinen. Det værste er de første ti meter. Så går det hurtigt, siger han om arbejdet med at fjerne den 30 meter høje bygning, siger Tonny Madsen, som forventer, at arbejdet er ovre om fire uger, siger han til Fyns Amts Avis.

Jess Heinemann, bygningsingeniør i Ærø Kommune, forklarer, at man klipper siloen ned i små stykker. Herefter skilles jernet fra, og betonen knuses og bruges seneres som fyld i den udvidelse af den kommunale genbrugsplads, der er på vej.

Metoden med at klippe siloen er valgt, fordi det var det mindst generende for naboerne og Søby Havn.

Ærø Kommune har længe ønsket at nedrive siloen, som en udenlandsdansker efterlod ubenyttet for 25 år siden, da han rejste. Ærø Kommune måtte ikke rive siloen ned uden ejerens tilladelse, men ejeren har sagt god for nedrivningen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094