23948sdkhjf

Storvorde ved Aalborg skal vokse med boliger

Der lægges op til 235 flere boliger i oplandsbyen sydøst for Aalborg.
Med 235 ekstra boliger og øget udbygning i retning mod Klarup i forslaget til en udviklingsplan for Storvorde og Sejlflod synes der nu mulighed for tilslutning til planen fra alle partier i Aalborg Kommunes by- og landskabsudvalg.

Ved udvalgets første behandling af forslaget var der nej fra Venstre og SF, der samstemmende ønskede byggeri på strækningen mellem Storvorde og Klarup. I den forbindelse varslede Venstre at udsende et særskilt høringsforslag, men før det kom så vidt, besluttede byrådet på forslag af SF at få forvaltningen til at behandle sagen på ny.

Hvor det tidligere oplæg lagde op til 340 nye boliger fordelt på et afgrænset område i den nordvestlige ende af Storvorde mod Klarup samt på et areal ved Sejlflod, lægges der nu op til samlet 575 boliger fordelt på de to områder indenfor en periode på 12 år.

Håber på fælles indstilling

- Jeg håber, udvalget kan nå frem til en fælles indstilling, så begge områder bliver udlagt til boligformål i det forslag, vi sender ud i høring, og så må vi jo så se, hvad borgerne mener, siger Mariann Nørgaard (V), der i den forbindelse giver området mod Klarup højeste prioritet, fordi det, som hun siger ”ligger som fod i hose i forhold til det område, hvor byrådet netop ønsker, der skal skabes 5000-8000 arbejdspladser”.

- Jeg siger ikke, at byggeri ved Sejlflod er dårligt. Jeg mener, vi udmærket kan tage begge områder med, siger Mariann Nørgaard, der forklarer, at når hun tidligere i forløbet anbefalede byggeri i retning mod Klarup frem for ved Sejlflod, var det fordi, hun var usikker på, om miljølovgivningen tillod udvidelse af Storvorde begge steder.

- Men forvaltningen har oplyst, at det ikke er noget problem, siger hun.

SF: Byggeri fra begge sider

Jens Toft Nielsen, SF, mener tilsvarende, at han bliver imødekommet med det reviderede forslag.

- Hvis de gule pile, der peger ud i vestlig retning, betyder, at der kan bygges mellem Storvorde og til kanten af den skovrejsning, det er tanken at gennemføre på østsiden af Klarup, så synes jeg, at forslaget er klart til at blive sendt i høring, siger SF’eren, der dog har det forbehold, at der skal kunne byggemodnes fra såvel kanten af skovrejsningen som fra Storvorde.

- Hvis forudsætningerne ellers er til stede, er det vigtigt for mig, at byggeri skal kunne begynde fra begge sider, siger Jens Toft Nielsen, der såfremt det ikke er tilfældet, ser sig nødsaget til at tilføje udvalgets beslutning en mindretalsudtalelse.

Oplægget til udvikling af Klarup-Romdrup blev tilsvarende returneret til forvaltningen, men fordi striden udsprang af byggemulighederne ved Storvorde, er der intet ændret i oplægget, hvad angår Klarup.

Når byrådet i Aalborg Kommune har godkendt de to oplæg, skal de i otte ugers offentlig høring.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093