23948sdkhjf

Randers Tegl-direktør spår tocifret millionfremgang

En fusion, et lukket teglværk og en ny produktionslinje til eksklusive mursten skal sikre Randers Tegl er overskud i 2015 efter to år med store underskud.
De danske teglværkers overskud ædes af overkapacitet. Det konkluderede Licitationen – Byggeriets Dagblad tidligere på ugen i en brancheanalyse af landets 11 teglværker, og det kan Randers Teglværk om nogen snakke med om.

Læs brancheanalysen: Overkapacitet æder teglværkernes overskud

- Der er en stor overkapacitet i branchen, hvor vi er den største aktør med den største kapacitet. Randers Tegls værker kan dække mere end Danmarks nuværende forbrug af tegl, siger Thomas Piper, adm. direktør i Randers Teglværk.

Han fusionerede den 1. januar Pipers Teglværker A/S ind i Randers Tegl, hvorfor samtlige af koncernens murstensproducerende værker nu er samlet under sidstnævntes navn.

Idéen er at udnytte synergieffekter mellem virksomhederne, mens produktionen trimmes. Randers Tegl består således i dag af seks teglværker, som er delt ligeligt mellem de to forretningsben: mure og tag.

Dobbelt slagkraft
I året op til fusionen blev Tychsens Teglværk lukket som en del af effektiviseringsprocessen, mens Pipers Teglværker købte et varelager fra konkursramte Lundgaard Teglværk, som også skulle sælges. Udgifterne til de to opgaver er nu afholdt, og sammenlagt med en stigende aktivitet i markedet får det tegldirektøren til at se positivt på det indeværende regnskabsår.

- Det er dobbelt slagkraft, for vi sælger både mere på grund af den stigende efterspørgsel og fordi, vi samtidig skal producere den mængde af mursten, som vi solgte fra lagrene sidste år. Og det hele sker altså på mere effektiviseret vis, konkluderer Thomas Piper – og tilføjer, at ikke alt handler om effektiviseringer og lukninger:

- Vi har investeret i en ny linje på Hammershøj Teglværk, hvor vi kan lave lange og eksklusive mursten under brandet ULTIMA samt belægningsklinker under brandet True Color. Mange af omkostningerne hertil har været afholdt i 2014, men vi har ikke haft nogen indtjening i 2014, da sortimentet først har været klar i 2015.

Lover tocifret millionfremgang
Kombinationen af en trimmet produktion med en forbedret kapacitetsudnyttelse og en generel fremgang i markedet får Thomas Piper til at forudse en mærkbar vending på bundlinjen for virksomheden, som i regi af Pipers Teglværker har sat mere end 30 mio. kr. til de sidste to regnskabsår.

- I 2015 kommer vi til at præstere en tocifret millionfremgang i indtjeningen, således at vi kommer i plus på mursten. Dermed kommer både murstens- og tagdelen til at give overskud.

Læs brancheanalysen:

Teglværkernes overskud ædes af overkapacitet

Brancheanalysen stiller skarpt på udviklingen hos de danske teglværker og indeholder interviews med flere af branchens topchefer - inklusive den nyudnævnte Wienerberger-direktør, Henrik Dietrichsen.

Brancheanalysens datagrundlag omfatter:
• A/S Bachmanns Teglværk
• A/S Carl Matzens Teglværker
• A/S Gråsten Teglværk
• Helligsø Teglværk A/S
• Vesterled Teglværk A/S
• Monier A/S
• Petersen Tegl A/S
• Pipers Teglværker A/S
• Strøjer Tegl A/S
• Villemoes Teglværk A/S
• Wienerberger A/S

Klik her for at læse brancheanalysen i sin helhed.

Artiklen er en del af temaet Brancheanalyse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093