23948sdkhjf

Glæde over rabat på Københavnerbyggeri

Dansk Byggeri ser plusser og minuser ved budgetforliget i Københavns Kommune, som sænker prisen på tilladelser.
Fra årsskiftet bliver det markant billigere at få en byggetilladelse i København. Til gengæld må erhvervslivet stadig punge ud til dækningsafgift, og indsatsen på parkeringsområdet er ikke til gavn for håndværkerne. Der er ifølge Dansk Byggeris afdeling i hovedstaden både plusser og minusser ved budgetforliget for 2016

Hovedstaden tager en af landets højeste timepriser, når de sagsbehandler byggeansøgninger. Men det vil politikerne bag Københavns Kommunes budgetforlig for 2016 ændre på, og derfor har de besluttet at reducere prisen med 15 millioner kroner. Det glæder Dansk Byggeri Hovedstaden.

- Mit indtryk er, at Københavns Kommune i det hele taget er begyndt at tage byggesagsbehandlingen mere alvorligt. De vil både gøre noget ved ventetiden og ved prisen. Det tegner godt, siger formand for Dansk Byggeri Hovedstaden, Søren Tscherning.

Han ærgrer sig dog over, at det i 2016 bliver dyrere at parkere bilen i Købehavns centrum og kalder det en torn i øjet på håndværkere, som hver dag arbejder i København, når kommunen ikke vil øge antallet af parkeringslicenser.

- Håndværkerne kan jo ikke tage metroen eller cyklen rundt i byen med værktøjskasse, stige og byggematerialer under armen. Når der ikke er noget alternativ til varevognen, så må man kikke på udvikling af alternative parkeringsmuligheder for erhvervslivet. Der burde som minimum være en direkte sammenhæng mellem den øgede p-afgift og investeringer i fremkommelighed, siger Søren Tscherning.

Dansk Byggeri Hovedstaden ønskede også, at dækningsafgiften, som er en særskat på erhvervsejendomme, var blevet reduceret. Den beløber sig i 2015 til 960 millioner kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109