23948sdkhjf

”I udfordrer den konventionelle byggebranche”

Hele fem snore blev klippet til ære for entreprenørvirksomheden Egen Vinding og Datter og ”Det Åndbare Hus”, som blev indviet torsdag.
Godt 100 mennesker var samlet på Haslevvej 81 i Ringsted, hvor Michael H. Nielsen, direktør for Dansk Byggeri, klippede den første af fem snore inden dørene blev åbnet og ”Det Åndbare Hus ” vist frem for de mange interesserede.

- Jeg er imponeret over den idérigdom og det fokus og engagement, I har lagt i dette projekt. I udfordrer den konventionelle byggebranche ved blandt andet at bruge gode klassiske materialer i en ny form – og vi har brug for at blive udfordret, sagde Michael H. Nielsen.

Den anden snor blev klippet af Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten, som kaldte Egen Vinding og Datter for ” ikke bare lokale, men også nationale, pionerer inden for bæredygtigt byggeri, som vi er en lille smule stolte af i Ringsted Kommune .”

Den tredje snor blev klippet af Lisbet Poll Hansen, fra Miljøstyrelsen:

- Miljøstyrelsens miljøteknologiske udviklings- og demonstrationsprogram har støttet projektet, fordi det forener det at have fokus på miljø og at demonstrere nogle teknologier, som kan blive det, vi bygger med i fremtiden. Det er spændende, at det er noget, som ikke kun de store virksomheder kan arbejde med, men at de små og mellemstore virksomheder kan være med, og at det er til en pris der kan betales, sagde hun.

Lene Wiell Nordberg, projektleder i Realdania, klippede den fjerde snor og lagde i sin tale vægt på, at der har været meget formidling undervejs, blandt andet i nyhedsbreve og på hjemmesiden.

- Vi håber det giver en masse læring og at det vil være med til at ændre den gængse byggepraksis. Jeg håber også, at projektet vil blive skalerbart og brede sig til andre dele af byggeriet, sagde hun.

Lars Jørgensen, direktør Egen Vinding og Datter, sluttede af med at takke alle for at være mødt op:

- Det har nogen gange kunne føles lidt ensomt at arbejde med økologisk byggeri – men i dag føles det ikke ensomt.

Derefter klippede han den femte snor, og så var huset åbent. De fremmødte fik mulighed for en rundvisning i byggeriet, og et indblik i Egen Vinding og Datters produktion af vinduer i kernetræ, komprimerede lersten og naturmaling – alle materialer der indgår i byggeriet af ”Det Åndbare Hus”.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094