23948sdkhjf

Fabriksgrund i Bogense skal give byfornyelse

Maskinfabrikken Fiona gik konkurs i 2013. Nu foreligger en skitse fra Cowi til områdets forvandling.
Kommunalbestyrelsen skal tage stilling til et forslag, der omdanner den gamle Fiona-grund i Bogense til et nyt aktivt byrum, skriver regionalavisen Fyens Stiftstidende.

I over et århundrede larmede og brummede det fra de gamle og store produktionshaller på Fiona-fabrikken - Bogensens industrielle fyrtårn. De seneste år, siden fabrikkens konkurs i 2013, har tystheden og et begyndende forfald sat sig på den cirka 30.000 kvadratmeter store grund i byens midte. Om få år vil området, som i dag er kommunalt ejet, rejse sig som en fugl Phoenix af asken med moderne boliger, bypark, udendørs teater og kulturhus.

Men det kræver, at kommunalbestyrelsen i morgen, torsdag, siger ja til et skitseforslag, som rådgivningsfirmaet Cowi har udarbejdet og fremlagt, bl.a. på baggrund af de mange tilkendegivelser, der kom i den offentlige høringsperiode.

- Det er ikke noget, der etableres fra den ene dag til den anden. Det kommer til at ske gradvist, men et realistisk bud er, at det hele vil være fikst og færdigt i 2020, siger borgmester Morten Andersen (V) til Fyens Stiftstidende.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157