23948sdkhjf

Rockwool siger farvel til 500 funktionærer

Isoleringsgiganten vil nedlægge 500 funktionærstillinger. 80 af disse skal findes i Danmark.
Funktionærgruppen i Rockwool vil blive reduceret med omkring 500 medarbejdere, heraf cirka 80 i Danmark.

Det er en af konsekvenserne af den omstruktureringsplan, som virksomheden har præsenteret tirsdag. Formålet er at styrke konkurrenceevnen og forbedre rentabiliteten:

- Det vil bringe Rockwool-koncernen op på et nyt niveau for driften af vores forretning og skabe en mere strømlinet og kundeorienteret organisation. Vi er verdensførende inden for stenuldsindustrien, og det ønsker jeg bliver bedre afspejlet i vores rentabilitet. Kun på den måde kan vi opretholde vores investeringer i fremtiden, siger administrerende direktør Jens Birgersson.

Det præcise antal afskedigelser bliver fastsat efter konsultationer med medarbejderorganisationerne, som nu påbegyndes.

Planen koster på kort sigt 25 millioner euro at gennemføre, men forventes at forbedre Rockwools resultat med 50 millioner euro årligt, når den er fuldt gennemført i 2017.

Omfattende rokade i ledelsen
Omstruktureringen betyder også ændringer i ledelsen med effekt fra den 1. oktober 2015.

Forretningsområdet "Systems" vil blive ledet af Thomas Kähler, der er tidligere administrerende direktør i Rockwool Scandinavia. Han efterfølger Herman Voortman, som desværre må tage sygeorlov. Thomas Kähler forbliver ordinært medlem af bestyrelsen, men bliver efterfulgt af Søren Kähler som anden næstformand, medlem af formandskabet og medlem af vederlagskomiteen.

Forretningsområdet "Insulation North East Europe", inklusiv Rusland, vil blive ledet af Henrik Frank Nielsen, der er tidligere leder af Europe Division.

Forretningsområdet "Insulation Central Europe" vil blive ledet af Volker Christmann, der er tidligere leder af isoleringsselskaberne i Tyskland, Benelux og Østrig.

Forretningsområderne "Insulation South West Europe" og "Insulation Asia" vil blive ledet af Gilles Maria. Kim Junge Andersen, som pt. arbejder hos Hempel, vil efterfølge Gilles Maria fra 1. januar som CFO med ansvar for Group Finance, Legal og IT. Indtil da fortsætter Gilles Maria som CFO.

Samtidig bliver Bernard Plancade, tidligere administrerende direktør for isoleringsselskaberne i Sydeuropa, udnævnt til medlem af koncernledelsen som ansvarlig for "Group Operations & Technology", mens Camilla Grönholm er udpeget til at lede Group HR.

Endelig oprettes en ny stilling i koncernledelsen med ansvar for en ny koncernfunktion, som kombinerer områderne marketing, kommunikation og public affairs. Stillingen forventes besat i starten af 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172