23948sdkhjf

DGNB Sølv til nyt Alfa Laval-domicil

Direktør forventer at nedbringe omkostningerne med 15 procent som følge af de bæredygtige tiltag.
Alfa Laval-ejendommen, som PensionDanmark ejer, er den første til at opnå sølv i Aalborg, og som synligt bevis på certificeringen var Green Building Council Denmark i sidste uge på besøg hos Alfa Laval for at overrække certifikatet.

Det nye kontordomicil stod færdigt i foråret, og Alfa Laval har allerede stor gavn af, at bygherren valgte at gå efter en DGNB-certificering.

For mens den gamle administrationsbygning på den anden side af gaden var indrettet med mindre kontorer og lange gange, er det nye domicil åbent, lyst og med mange fællesarealer. Alle medarbejdere har adgang eller udsigt til atriumgården, og alle afdelinger får dynamiske kontormiljøer med kort afstand til alle husets funktioner.

Byggeriet har en højere kvadratmeterpris end normalt, men ifølge administrerende direktør, Søren Hjorth Krarup, sparer Alfa Laval penge i det lange løb:

- Vores beregninger viser, at de samlede omkostninger falder med 15 procent. Det skyldes dels, at vi kan skære en stor bid af vores energiomkostninger, men det skyldes også, at antallet af kvadratmeter pr. medarbejder er mindre i den nye bygning af den årsag, at denne bygning er opført til vores præcise behov. Herved undgår vi spildkvadratmeter, siger han.

Ordningen har fået fodfæste
PensionDanmark har de seneste år investeret i ni erhvervsbyggerier, som enten allerede er eller vil blive certificerede, når de står klar.

- Som ansvarlig investor lægger vi stor vægt på bæredygtighed i de ejendomme, vi investerer i. Både af hensyn til klimaet, men først og fremmest fordi bæredygtighed er med til at gøre ejendommene attraktive. Det bidrager i sidste ende til at sikre medlemmerne gode afkast i en længere årrække, siger underdirektør Karsten Withington Brink, PensionDanmark.

Hos Green Building Council Denmark ser man den øgede interesse for certificeringer som udtryk for et begyndende paradigmeskifte i byggebranchen.

- Før var det en ordning for en eksklusiv kreds af pionerer inden for bæredygtighed. Nu kan vi konstatere, at ordningen virkelig har fået fodfæste hos de mange. Man ønsker at fremtidssikre sit byggeri ved at bygge efter højere kvalitetsmål, samtidig med at indsatsen bliver dokumenteret. Det er slut med hit-and-run-tilgangen og dermed de hurtige penge, siger direktør Mette Qvist.

Alfa Lavals nye kontordomicil på Østre Havn i Aalborg rummer 6.000 kvadratmeter, fordelt på fire etager. Det er udviklet af TK Development for PensionDanmark, tegnet af PLH Arkitekter og opført af Gråkjær Industribyg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094