23948sdkhjf

Kæmpeordre til Scandi Byg

Det nordjyske byggefirma skal levere moduler til tyske flygtningeboliger for mindst en halv milliard kroner.
Op mod 140.000 kvadratmeter modulboliger skal i løbet af de næste fire år sendes fra Scandi Bygs fabrik i Løgstør til Nordtyskland, hvor de skal bruges til indkvartering af op mod 10.000 flygtninge.

Scandi Byg har i samarbejde med sin tyske partner, Campus360, indgået en rammeaftale med Hamburgs byggemyndigheder, som i værdi anslås at ligge et sted mellem 500 og 1.000 mio. kr.

Mindst lige så væsentligt bringer aftalen Scandi Byg nærmere et gennembrud på det attraktive tyske boligmarked:

- Denne aftale kan vise sig som et brohoved i Tyskland for vores partnerskab med Campus360 for andre af vores koncepter. De indbefatter blandt andet boliger opført som lejligheder og rækkehuse, som de seneste år er leveret i hundredevis til blandt andet almene boligforeninger over det meste af Danmark, siger eksportchef Flemming Dalgaard.

Han fremhæver ikke mindst Scandi Bygs referencer inden for modulbyggeri som en afgørende forudsætning for, at det er lykkedes at lande den opsigtsvækkende rammeaftale i Hamburg. Allerede i begyndelsen af 1990’erne etablerede den nordjyske virksomhed flygtningecentre for tusindvis af de Balkan-flygtninge, der indledningsvist blev bosat i modulbyggeri overalt i Danmark.

152 moduler inden årsskiftet
Det første Scandi Byg-producerede flygtningecenter version 2015 – til 364 flygtninge fordelt i 16 huse inklusiv vaskeri og administration – skal leveres som 152 nøglefærdige moduler i det nordlige Hamburg allerede inden årsskiftet. Denne del løber op i omkring 40 millioner kroner.

For Scandi Byg bliver den første opgave at aktivere den nødvendige byggekapacitet i virksomhedens fabrikshaller, hvorfra bolig- og kontormoduler så at sige ruller ud og op på blokvogne fra samlebånd.

- Kontrakten vil optage en god andel af vor kapacitet i Løgstør, selv hvis vi kører i toholdsskift. Men dog langt fra hele vor kapacitet, siger Flemming Dalgaard.

Der er på nuværende tidspunkt ikke indgået bindende aftale om yderligere bygninger, men Campus360 og Scandi Byg forventer, at rammeaftalen over de kommende år vil resultere i bygeprojekter med et samlet areal på op mod 140.000 kvadratmeter.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125