23948sdkhjf

Sejlsportscenter i Aarhus får 16 millioner tilført

62 ud af 72 millioner er nu fundet til det kommende havneanlæg
Nordea-fonden har blæst positiv vind i sejlene for visionen om et internationalt Sejlsportscenter midt på Aarhus Ø. Med et bidrag på 16 mio. kr. nærmer Fonden Aarhus Internationale Sejlsportscenter sig hastigt det beløb, som centeret er budgetteret til, skriver regionalstationen TV2 Østjylland.

- Vi er utrolig glade for den flotte opbakning, vi har fået fra Nordea-fonden. Men nu venter der nogle måneders hårdt arbejde med færdiggørelse af projekteringen og lokalplanen og så selvfølgelig selve byggeriet, som, vi forventer, går i gang efter sommerferien 2016, siger bestyrelsesformand Hans Skou til tv-stationen.

Sejlsportscenteret er projekteret til 72 mio. kr. I første omgang fik man tilsagn fra A.P. Møller Fonden på 36 mio. kr., og ved budgetforliget blev der udlovet anlægsmidler på 10 mio. kr. Med de nyligt tilkomne 16 mio. kr. fra Nordea-Fonden er der altså nu fundet 62 af de 72 mio. kroner. De sidste 10 millioner kan lånes kommunalt, hvis det bliver nødvendigt.

Det 3.100 kvm store center er planlagt til at stå klar ultimo 2017, så det kan benyttes, når Aarhus er vært ved VM for samtlige olympiske bådklasser i 2018.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.256