23948sdkhjf

Fremtidens Købstad bliver til Fremtidens Aabenraa

Ambitionen er at gøre Aabenraa til en af landets mest levende og moderne købstæder.
”Aabenraa skal være en af de mest levende og moderne købstæder frem mod byens 700 års jubilæum i 2035”.

Det er visionen for den udviklingsplan, som nu for alvor er ved at folde sig ud med blandt andet Multiarena Aabenraa, Aktiv Campus Aabenraa og områdefornyelsen af den sydlige del af midtbyen.

Ved et arrangement på Arkitekturens Dag den 6. oktober gav kommunen et en status på de projekter, der allerede er sat i gang. Samme dag skiftede udviklingsplanens hjemmeside navn til Fremtidens Aabenraa.

- Det sker for at markere, at planen nu bliver til virkelighed og for at give siden sit rette navn. Byrådet har afsat midler til at gennemføre centrale elementer i planen, hvilket man kan få overblik over på hjemmesiden, siger Bo Riis Duun, afdelingschef for Kultur, Plan & Fritid i Aabenraa Kommune.

Udviklingsplanen blev godkendt af byrådet i foråret 2014 og er udviklet på basis af en arkitektkonkurrence, hvor hele tre vindere – Transform, Adept og Cobe/SLA – har leveret bidrag.

I foråret blev et team bestående af Adept, Topotek1, Atkins og Primusmotor udvalgt som totalrådgiver på områdefornyelse af den sydlige bykerne. Dette delprojekt løber op i 50 millioner kroner, og anlægsfasen forventes at løbe fra medio 2016 til medio 2018.

Læs mere om udviklingen af Aabenraa på http://www.fremtidensaabenraa.dk/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11