23948sdkhjf

Nyt liv til industrigrund i Hobro

Hedengangne grossistvirksomhed Christian Hansen A/S forvandles til boliger og erhverv.
I efterhånden mange år har den tidligere grossistvirksomhed Christian Hansen A/S på Søndre Ringvej i Hobro stået tom, men nu synes der at være nyt liv på vej til området.

Det er en investorgruppe bestående af Jacob Nybo Jacobsen, Jan og Jakob Rømsgaard, der vil bygge rækkehuse på hovedparten af den 2,9 hektar store grund og anvende resten til erhvervsformål.

Omkring 2 hektar er udset til boligformål, og ifølge Jacob Nybo Jacobsen levner det - afhængigt af størrelsen - plads til 30-40 rækkehuse.

- Tanken er, at vi bygger nogle selv og sælger eller udlejer dem. Men det er et meget stort projekt, og vi vil også meget gerne invitere andre med, der kunne tænke sig at bygge, siger han.

Trioen købte grunden for tre år siden og har hele tiden haft et byggeprojekt i tankerne. Skiltet ved indkørslen med teksten ”Lagerhotel” er således mest for syns skyld.

- De tidligere ejere opbevarede en del for Arla og Rockwool, men de er væk, og vi har ikke gjort noget for at leje det ud, siger Jakob Rømsgaard.

Alle kender Christian Hansen
Ideen om at købe ejendommen er af ældre dato, fortæller Jacob Nybo Jacobsen.

- Jeg har tidligere bygget rækkehuse længere oppe ad Søndre Ringvej, og allerede dengang var det her lidt af et drømmeprojekt. Jeg har været ansat på Vindø Teglværk og kendte Jakob og Jan derfra, så jeg snakkede med dem, og ja, så var de med på ideen, forklarer han.

Også for Jakob Rømsgaard er projektet specielt.

- Alle ved jo, hvad man taler om, når man nævner navnet Christian Hansen A/S. Det er jo en af de store gamle virksomheder i Hobro, bemærker han.

Ingen af de to kan huske, hvor længe det er siden, virksomheden lukkede. Men at dømme efter især hovedbygningens stand er det nogle år siden, og den del af ejendommen skal da også jævnes med jorden.

Arealet langs Tåsingevej skal i stedet rumme projektets boliger.

Til gengæld er det stadig muligt, at en nyere lagerhal i den sydvestlige del af området kan blive stående. Den er i væsentlig bedre stand end resten og kan måske komme i spil, hvis en virksomhed viser interesse.

- Vi har også overvejet, om man kunne etablere en kunststofbane derinde. Det kunne måske være interessant for HIK, Bymarkskolen eller nogle andre. Der er rigtig mange muligheder, bemærker Jakob Rømsgaard.

Mange muligheder
Som udgangspunkt er det dog snarere en forretning, man har i tankerne, for eksempel et byggemarked, en planteskole eller noget andet, der kræver plads.

- Vi er blevet kontaktet af en virksomhed, der har vist interesse, men vi har ingen aftaler på plads, så alle muligheder står åbne, påpeger Jacob Nybo Jacobsen.

Det synes de også at gøre for investorerne. En lokalplan og et tilhørende kommuneplantillæg er under behandling i det kommunale system, og teknik- og miljøudvalget har netop besluttet at sende planerne ud i offentlig høring.

- Selve ideen er rigtig god, men vi kan være en anelse betænkelige ved, om det ligefrem vil pynte med en seks meter høj støjvold. Men det kræver lovgivningen, når der ligger erhvervsområder ved siden af, siger udvalgets næstformand Niels Peter Christoffersen (S).

Kravet om en støjvold er da heller ikke ejernes kop te.

- Ingen af de eksisterende virksomheder støjer så meget, at volden er nødvendig, så det er kun nye virksomheder, der kan blive problemer med. Men når det nu er sådan, er det heller ikke værre. Den nuværende bevoksning er nogle steder langt over seks meter høj, og hvis man planter volden pænt til og eventuelt laver noget sjovt på en del af den, kan den måske ligefrem gå hen og blive et aktiv for området, siger Jakob Rømsgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109