23948sdkhjf

Aalborg nægter at opgive letbane

Fortsætter som om intet var sket, selv om regeringen vil trække støtten.
Venstre-regeringen trak for nylig et tilsagn om en lille milliard fra starten til Aalborgs letbaneprojekt, og det ligner et tæppe, der er trukket væk under hele projektet.

Det nægter Aalborg Kommune dog at acceptere. Planlægningen fortsætter, lyder det fra et næsten enigt byråd, hvor kun et enkelt medlem fra Liberal Alliance er imod.

By- og landskabsudvalget samt sundheds- og kulturudvalget i Aalborg Kommune ha netop indstillet til byrådet, at kommuneplantilægget og vvm-redegørelen for letbaneprojektet godkendes.

- Aalborg Letbane er en god forretning, og i Statens samlede budget for 2016 drejer det sig om en beskeden post på 41 mio. kr. Det er en meget lille del af de samlede investeringer i dansk infrastruktur, men en investering af uvurderlig betydning for væksten i Nordjylland, síger Hans Henrik Henriksen (S), som er by- og landskabsrådmand.

Sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl bakker op:

- Erfaringer viser, at letbanen vil kaste op imod 13 gange af investeringen igen. I modsætning til f.eks. øget busdrift, er letbanen en blivende investering, som giver investorer den fornødne tillid til den kommende udvikling, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109