23948sdkhjf

Producenter af plastrør danner ny forening

Et ønske om bedre kvalitetssikring får nu en række af landets plastrørsproducenter til at danne en ny sektion under brancheforeningen Plastindustrien
Danske producenter af plastrør danner nu en ny sektion under brancheforeningen Plastindustrien.

Formålet med at danne NPG Denmark/Rørsektionen er blandt andet at skabe et stærkt talerør for danske plastrørsvirksomheder i forhold til eksempelvis kvalitetsstandarder.

- Der har traditionelt set været et stærkt samarbejde i Norden omkring kvalitetsniveau og kvalitetssikring omkring plastrør, hvilket blandt andet skyldes vores kolde klima og høje krav til renheden i vores drikkevand. Imidlertid har vi følt et behov for at stable et formaliseret dansk initiativ på benene, så vi i stigende grad kan tale ud fra en fælles platform, når vi er i dialog med myndigheder og branchens øvrige partnere, siger sektionens nyvalgte formand, Kenn Byllemos, der er direktør og partner i Emtelle Scandinavia A/S, som producererer telekabelrør og trykrør.

Ud over Kenn Byllemos er adm. direktør Per Dollerup Mikkelsen fra Wavin A/S, adm. direktør Uffe Gramm Mogensen fra GM Plast A/S og Uponor Infras adm. direktør, Hans-Kristian Høen-Bech, med i bestyrelsen af NPG Denmark/Rørsektionen.

Bedre kvalitetssikring
NPG Denmark/Rørsektionen vil desuden beskæftige sig med kvalitetssikring i forhold til drikkevandsgodkendelse af rør.

- DS-mærket, som hidtil har været garantien for plastrørs egnethed til drikkevand er faldet bort i forbindelse med Dansk Standards salg af DS Certificering til Det Norske Veritas (DNV). En af sektionens første opgaver bliver derfor - i samarbejde med branchens øvrige parter, for eksempel Danva (Dansk Vand- og Spildevandsforening, red.) - at få færdiggjort de nye regler for drikkevandsgodkendelse af rør. Fælles krav på et højt niveau er nemlig nødvendige for at opretholde kvaliteten af drikkevandet, siger Peter Sejersen, som er tilknyttet NPG Denmark som sekretær for sektionens aktiviteter. Han har en fortid som blandt andet teknisk direktør hos Wavin A/S.

Desuden peger han på, at sektionen også vil være aktive på europæisk niveau for at sikre, at den nyeste viden om rørsystemers miljøpåvirkning bliver formidlet til hele værdikæden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078