23948sdkhjf

Video: Se Århusgadekvarterets 15 byggepladser

By & Havn har fået produceret dronefilm fra den nye bydel i Århusgadekvarteret, hvor nye erhvervslokaler, et parkeringshus og flere end 1.000 nye boliger er ved at blive opført.


Det udfører By & Havn i Århusgadekvarteret:


Kabler i jorden:
3,5 km teletracé
1,0 km fjernkølrør
2,2 km vandrør
16,8 km el trækrør
2,3 km gas rør
3,4 km fjernvarmerør
12,8 km kloak

Belægning:
7.700 m² asfalt
7.000 m² beton
1.000 m² brosten
27.000 m² fliser

Andet:
130 færdselstavler inklusive undertavler
180 m spuns
750 m vej (inkl. 2x350 m. cykelsti)
200-250 træer
1.350 m stræde
900 m promenade
Hovedparten af gader, stræder og promenader i Århusgadekvarteret står færdige og tegner med klare linjer fremtidens bolig- og erhvervsområde i Indre Nordhavn.

Gennem det seneste par år har By & Havn anlagt infrastruktur i Århusgadekvarteret, så forsyningsledninger og veje er etableret, når de nye beboere begynder at flytte ind. De store veje, Århusgade og Helsinkigade, den sydvendte Göteborg Plads og næsten alle stræder og promenader er færdige. Der er anlagt en ny kanal og to nye broer, som har omdannet Redmolen til en ø.

Samtidig med infrastrukturarbejdet er over 1.000 nye boliger, nye erhvervslokaler og et parkeringshus i fuld gang med at blive opført. Der bygges på 15 af kvarterets byggepladser, og der er dermed heftig aktivitet i hele området. Den intense byggeaktivitet betyder, at det nye kvarter hurtigt skyder i vejret, men det medfører også, at enkelte stræder og pladser først bliver anlagt på et senere tidspunkt. Det drejer sig blandt andet om Hamborg Plads, Sankt Petersborg Plads og lommeparken ved Antwerpengade, hvor der blandt andet skal være en legeplads. Dette arbejde forventes at blive igangsat inden for et par år.

Metroselskabet er i fuld gang med at etablere metro til Nordhavn, og de karakteristiske grønne hegn dominerer bybilledet i den vestlige del af Århusgadekvarteret. Den midlertidige adgangsvej fra Sundkrogsgade til Southamptongade er nu blevet flyttet tilbage til det gamle T-kryds øst for PFA Pension, som tidligere var indkørslen til Frihavnen. Denne adgangsvej forventes at fungere, indtil der etableres en permanent vej mellem Sundkrogsgade og Helsinkigade i slutningen af Metroens anlægsperiode.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125