23948sdkhjf

Trigon køber Hedeboskolen i Skagen

Entreprenørfirmaet Trigon har købt den nedlagte skole for godt 10 millioner kroner
Entreprenørfirmaet Trigon A/S har købt Hedeboskolen i Skagen og vil nu undersøge mulighederne for at udvikle det 81.000 kvadratmeter store område til nye formål.

Trigon A/S leverede højeste bud, 10,01 millioner kroner, og ifølge Trigon-direktør Karl Erik Slynge ligger der ikke en grydeklar plan for, hvad firmaet vil bruge grunden til.

- I første omgang undersøger vi, hvilken stand de gamle skolebygninger er i. Mange steder er der store vandskader, og hvis omkostningerne til reparation af skaderne overstiger bygningsværdien, vil skolen blive revet ned, siger Karl Erik Slynge til NORDJYSKE Medier.

Mange muligheder

Arkitektfirmaet Kjaer & Richter har som en del af salgsmaterialet udarbejdet et inspirationskatalog med en række forslag til fremtidig anvendelse for området.

Forslagene strækker sig fra ferieboliger eller seniorboliger over 50-60 feriehuse i klitlandskab, oplevelses- og aktivitetshus og børnevenlig ferieby.

- De forslag ser vi nu på, og så er vi åbne for forhandling med potentielle investorer og interessenter. Vi skal finde ud af, hvad det er Skagen og skagboerne ønsker. Vi hører for eksempel, at der mangler aktiviteter for børn i Skagen, og for os er det vigtigt, at der nu kommer gang i udviklingen, siger Karl Erik Slynge.

Glad borgmester

Borgmester Birgit Hansen glæder sig over, at det er lykkedes at sælge skolen til den pris, kommunen forlangte.

- Det er ikke så tit, det sker, men jeg er glad for at vi nu får aktiveret det område i Skagen, siger borgmesteren.

- Når vi har bygninger, vi ikke længere skal bruge i kommunalt regi, så er det vigtigt, at vi gør os grundige overvejelser om, hvordan bygningerne og grundarealet kan aktiveres, så der igen bliver skabt liv i området. Derfor har vi brugt tid på at undersøge alternative anvendelsesmuligheder, snakket med mulige interessenter og blandt andet udarbejdet et idekatalog, der viser nye muligheder. Alt sammen et led i en mere offensiv salgsstrategi, siger Birgit Hansen.

Salget sker med en bemærkning om, at den fremtidige anvendelse som udgangspunkt skal indeholde såvel boliger som aktivitetscenter.

Bygget først i 70’erne

Hedeboskolen blev bygget i 1972-74, og skolen består af en administrationsbygning i sammenhæng med en gymnastiksal samt fire karrébygninger til undervisning.

Skolen har stået tom siden sommeren 2012, hvor elever og lærere flyttede til Ankermedet Skole, i dag Skagen Skole.

Bygningerne er i stærkt forfald, og hele området har længe været til stor gene for naboerne i Bankekvarteret.

Kommunen fik i alt tre købstilbud på skolen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078