23948sdkhjf

Christiania vil have byfornyelse for 30 millioner

Et flertal i Københavns Kommune vil afsætte en halv million til at undersøge muligheden.
Fonden Fristaden Christiania vil sammen med Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning lave plan for de etageejendomme i fristaden, hvor der er boliger. Energiforbruget i husene skal mindskes, og infrastrukturen og de sociale forhold på Christiania skal forbedres, skriver Byens Ejendom, nyhedsmedie for Videnscenter for Byudvikling.

Der lægges op til, at en eventuel byfornyelse skal skabe flere gode og sunde boliger. Det skal ske bygningsfornyelse af etageejendomme og planer for nybyggeri, og Christiania skal gøres CO2-neutralt.

Forundersøgelsen er vedtaget af et flertal i Borgerrepræsentationen, som består af Socialdemokraterne, Radikale og Enhedslisten. Liberal Alliance undlod at stemme, mens Venstre og De Konservative stemte imod.

Især Konservative harcelerer mod beslutningen.

- Vi mener ikke, at kommunen skal yde støtte til Fonden Christiania, idet Fonden ikke har overholdt aftaler med kommunen, siger Jacob Næsager, som sidder i Borgrerrepræsentationen for Det Konservative Folkeparti.

Han fremhæver blandt andet, at Chrisitiania med chikane har modarbejdet en cykelsti, som kommunen har ført igennem området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095