23948sdkhjf

Holbæk-firma genbruger flamingo i betongulve

Galaxe Gulve tager på Building Green for at overbevise branchen om, at betonkonceptet ThermoZell er en af fremtidens løsninger.
Genanvendelse af brugte materialer ligger bag tankegangen hos firmaet Galaxe Gulve A/S l i udkanten af Holbæk.

Her huserer medarbejdere og ledelse med at udbrede kendskabet til ThermoZell.

Firmaet har nemlig rettighederne for Danmark, Norge og Sverige til betonproduktet, som Hirsch Gruppen i Østrig har patentet på.

- Vi granulerer gammel flamingo, som vi får leveret fra genbrugspladser rundt omkring. Dernæst behandler vi det med en speciel, men ufarlig coating, som gør, at den ikke suger fugt til sig, og at den ikke er brændbar. Dernæst blander vi den færdige granulat op med beton, og støber det ud på gulve som undergulve, og fordelene herved er rigtig mange, fortæller gulvkonduktør Lars Poulsen.

Lav vægt og høj isolering
Lars Poulsen er ejer Galaxe Gulve sammen med adm. direktør, Hans Rasmussen, og tror på, at ThermoZell har en stor fremtid i Skandinavien.

Det drejer sig blandt andet om vægten og isoleringsevnen.

Firmaet laver parkeringsdæk, almindelige industrigulve og grønne tage og tagterrasser med produktet, der også bruges som etageadskillelser under badekabiner.

Jannik Hansen er involveret i virksomheden som mindretalsaktionær, og han er med for at få virksomheden på gled, og for at styre økonomien ind på rette spor.

- Firmaet har haft rettighederne i fem år, men først nu begynder der at ske noget. Det er en lang proces at indarbejde produktet, at få de rette referencer, og at få overbevist rådgiverne og arkitekterne om, at det her er den helt rigtige løsning, forklarer Jannik Hansen.

- I dag oplever vi, at der kommer mange flere forespørgsler, og der er hele tiden tilbud, der skal regnes, så det er positivt. Og fortsætter det på denne måde, hvad vi regner med, vil vi etablere flere produktionssteder landet over. For det drejer sig om at være tæt på kunderne, så transportomkostningerne ikke bliver for høje, både for så vidt de genbrugsmaterialer, vi skal bruge, men også for leverancen til kunden, tilføjer han.

Forskellige pumper
Firmaet råder over nogle store og mindre pumper, som på stedet blander produkterne op og pumper det direkte ind på det nye gulv.

Dagen efter kan man træde på gulvet, og man kan for eksempel udstøbe et selvnivellerende gulv ovenpå.

- Vi har leveret 6.000 kubikmeter gulv i år, og vi har ordrer til mere, siger Jannik Hansen.

Galaxe Gulve leverer som nævnt produktet som undergulv til flere formål, og fordelen ved denne type undergulv er, som Lars Poulsen udtrykker det, at det går stærkt med at udlægge gulvet, og at det har en høj og effektiv isoleringsevne. Desuden er produktet konkurrencedygtigt på pris, og styrken fejler heller ikke noget.

- Fra 2017 er afbrænding af EPS - det vil sige flamingo forbudt i Danmark, og derfor er det storartet at vi kan genbruge det, og så ovenikøbet på en måde så man får rigtig god gavn af det, siger Jannik Hansen.

Artiklen er en del af temaet Building Green 2015.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093