23948sdkhjf

Første byggemarkedskæde FSC-certificeret i Danmark

Danmarks tredjestørste forhandlerkæde indenfor byggematerialer, Optimera Danmark as, har valgt at imødekomme markedets efterspørgsel på FSC-certificerede trævarer. Virksomheden har derfor sikret sig et FSC sporbarhedscertifikat, som muliggør videresalg af FSC materialer til bl.a. entreprenører.
Optimera Danmark as har med et FSC-certifikat valgt at satse på FSC-mærket som en del af virksomhedens salgsstrategi. Fra de fem sjællandske afdelinger, som indtil videre er omfattet af certificering, kan Optimera Danmark nu tilbyde bl.a. FSC-certificerede terrasseplanker.

Optimera Danmark er også kendt som XL Byg/Horneman og var tidligere en del af DLH-koncernen, men afdelingen blev i marts måned overtaget af den norske Optimera Gruppen AS, og alle Optimera Danmarks 18 udsalgs-forretninger bærer fortsat navnet Hornemann. Optimera Gruppen, der i forvejen omfatter over 100 tømmervirksomheder i Norge og Sverige, ejes af franske Saint-Gobain, som er Europas største distributør af byggematerialer.

- Vi mærker især en efterspørgsel på FSC-mærket hårdttræ, fortæller afdelingsdirektør i Horneman Brøndby Kim Berg.

- Det hænger sammen med, at mange af vores kunder bekymrer sig om skovdriften i de tropiske områder.

Her giver FSC-mærket kunden vished for, at deres køb støtter en bæredygtig skovdrift. Derfor har Horneman-gruppen allieret sig med leverandører af FSC-certificerede produkter og er allerede lagerførende i Bangkirai terrassebrædder, som er blandt de efterspurgte produkter.

Optimera Danmark as er med 550 medarbejdere og en omsætning på ca. 2 mia. i 2007 Danmarks tredjestørste forhandlerkæde indenfor byggematerialer og sælger bl.a. til entreprenører, og her er et FSC-certifikat nødvendigt hvis materialerne skal videresælges som certificerede. Dette gælder ikke for kæder, der sælger FSC-materialer til slutforbrugeren.

Optimera Danmark har netop med udgangspunkt i Brøndbyafdelingen modtaget sit FSC sporbarhedscertifikat med koden SW-COC- 003102. Certifikatet er udstedt af Rainforest Alliance på baggrund af en professionel evaluering leveret af NEPCon.



Kilde: NepCon

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094