23948sdkhjf

Ny hæder til Abeo

Abeo, som har udviklet superlette betonelementer har vundet Frederiksberg Virksomhedspris 2015.
Et meget stort potentiale og et innovativt projekt. Det er de primære begrundelser bag beslutningen om at tildele Abeo Frederiksberg Virksomhedspris 2015, som Frederiksberg Erhvervsråd står bag.

- Erhvervsrådet har lagt vægt på, at virksomheden har et innovativt projekt med et meget stort potentiale. Virksomheden er bygget op på en spændende måde med unge CBS-kandidater og forskere fra DTU. Det er en interessant blanding af friskt gåpåmod og årtiers erfaring. I erhvervsrådet synes vi, at det er på sin plads, at Frederiksberg anerkender virksomhedens resultater og potentiale, lyder motivationen mere specifikt.

Abeo blev stiftet i 2010 et samarbejde mellem DTU, venture kapitalfonden SEED Capital og en stiftergruppe bestående af professor på DTU Byg, Kristian Hertz, Mads Løntoft, Peter Hertz og Alexander Wulff. Ideen var at kommercialisere de to patenterede betonteknologier; ”Super-Lette Konstruktioner” og ”Perlekædearmering”, som Kristian Hertz har opfundet.

En teknologi der bliver lagt mærke til
Teknologien i superlette konstruktioner tager udgangspunkt i at placere en stærk betonkerne, ofte i en buet form, der, hvor den største belastning ønskes optaget. Herefter fyldes resten af strukturen ud med et lettere betonmateriale, der stabiliserer og beskytter den stærke betonkerne mod stød og brand. Teknologien optimerer samtidig strukturen med hensyn til blandt andet akustik- og indeklimaforhold.

- Som universitet er vi forpligtet til at tænke nyt og tage et medansvar for at finde nye veje til at reducere CO2-udledningen og bygge mere miljøvenligt. Superlette konstruktioner bidrager til netop dette ved at reducere CO2-udledningen sammenlignet med traditionelle betonkonstruktioner. Samtidig tilbyder vi mere fleksible løsninger, der tillader en friere formgivning, og som opfylder alle krav til brand og lyd. Vi stiftede Abeo A/S for at udbrede kendskabet til den superlette betonteknologi, siger Kristian Hertz og fortsætter:

- Vi har tidligere vundet en del priser, herunder prisen som bedste universitetsspin-out i Europa-Parlamentet. At vi nu også har vundet Frederiksberg Virksomhedspris bekræfter, at virksomheder og myndigheder for alvor er ved at få øjnene op for samfundsgevinsterne ved denne teknologi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141