23948sdkhjf

Der står pladedøre på programmet hos Partas

Partas, der tidligere hed Furnpartner, har nu fuldt og helt helliget sig døre- og vinduesindustrien. Nu udvider virksomheden sit produktionsprogram til også at omfatte pladedøre og de første er allerede på vej ud til kunderne.
For Partas med base i Spøttrup har foråret 2008 budt på store omvæltninger. Virksomheden har lanceret en ny metode til fremstilling af frisede aluminiumsfyldninger, foretaget et navneskifte og tilføjet en helt ny produktion af pladedøre til deres kompetencekatalog. Direktør Kim Nielsen er tilfreds med udviklingen og utrolig spændt på markedets modtagelse af de nye pladedøre.

Ny produktion af pladedøre
Eftersom Partas i fremtiden vil fokusere på fremstilling af komponenter til døre- og vinduesindustrien, var der intet mere nærliggende end at udvide sin produktionskapacitet med produktion af pladedøre, da man helt valgte at skifte branche.

- Vi har fundet en helt ny måde at gøre rudeskæringen i pladedøre tæt på, fortæller Kim Nielsen.

- Vi tætner simpelthen ruden med en gummimembran, der leder vandet på ydersiden af døren ved regn direkte på døren. I en stor del af de pladedøre, der produceres er skæringen rundt om vinduet ikke tæt, og vandet ledes derfor ind i døren.

De første døre er allerede på vej ud til fire udvalgte kunder. Kim Nielsen er selvfølgelig spændt på deres reaktion, da han i høj grad har tænkt sig at satse på pladedøre i fremtiden.

Specialarbejder og frisede alu-fyldninger
Partas har efterhånden lavet fyldninger i 2 år, men det er først for nyligt, at man lancerede den helt nye metode, der har gjort det muligt at lave frisede fyldninger til vinduer i aluminium og ikke kun i mdf.

- Vi laver som sagt al specialarbejdet til vinduesindustrien, faktisk alt det de store vinduesfabrikker ikke har lyst til at prøve kræfter med selv. Det ordner vi, siger Kim Nielsen.

De frisede alu-fyldninger er bare én af de ting, der varetages af Partas. Kim Nielsen betegner nærmest virksomheden som ekspert i at tage sig af ”småtingene” fra de store fabrikker.

Navneskifte og farvel til møbelindustrien
Virksomheden har netop skiftet navnet Furnpartner ud med navnet Partas for at illustrere og understrege, at virksomhedens dage som aktør i den danske møbelindustri er ovre.

- Vi satser udelukkende på fremstillingen af komponenter til vinduesindustrien. 95% af vores produktionen går til denne, fortæller Kim, der kun har fået positiv feed-back på navneskiftet.

- Det er jo også forståeligt. Med vores nye produktprogram var tiden og virksomheden vist løbet fra navnet Furnpartner.

Partas og fremtiden
I øjeblikket går der selvfølgelig meget tid med finjusteringen af produktionen af pladedøre, men dermed ikke sagt, at Kim og de øvrige ansatte ikke tænker på fremtiden.

- Vi overvejer pladebuk i alu, selvom det normalt er smedearbejde, men eftersom vinduesproducenterne har behov for det, ligger det jo lige til højre benet, slutter Kim Nielsen.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094