23948sdkhjf

Cj Group Aarhus markerer sig i hovedstaden

65 boliger nye boliger, tegnet af BIG, er Aarhus-entreprenørens første byggeprojekt i København.
På Dortheavej i Københavns nordvest-kvarter er Lejerbo i fuld gang med at planlægge byggeriet af 65 nye lejligheder med Bjarke Ingels Group som arkitekt.

Det fem etager høje byggeri forventes indledt i løbet af 2016, og Cj Group Aarhus A/S har netop fået til opgave at udføre hovedentreprisen:

- BIG er synonymt med iøjnefaldende, moderne arkitektur af høj kvalitet, og alene af den grund er der allerede på forhånd stor opmærksomhed, selv om vi ikke sætter spaden i jorden før engang i 2016. Samtidig er det vores første, større byggeprojekt i hovedstaden, hvor vi hidtil har været mest synlige i Jylland, siger direktør Knud-Erik Kjær fra Cj Group Aarhus.

Han er stolt over at blive valgt til opgaven, men understreger samtidig, at man nok ikke skal forvente at se Aarhus-entreprenøren på andre københavnske byggepladser inden for den nærmeste fremtid:

- Det ligger ikke i den nuværende strategi, at vi skal en hel masse i hovedstaden. Men det er et attraktivt marked, og får vi skabt os nogle gode relationer, kan det godt være, at vi kommer til at gøre os overvejelser i den retning, siger Knud-Erik Kjær.

Bygger for Terma i Grenå
Cj Group Aarhus kan andet end arkitekttegnede lejligheder. I Grenå har virksomheden i sidste måned taget hul på et byggeri for teknologivirksomheden Terma, der udvider sin produktion med 3.300 kvadratmeter.

Kontrakten til et tocifret millionbeløb er vundet i licitation og er resultatet af længere tids målrettet satsning på ” spændende erhvervsopgaver af en vis volumen ”, som Knud-Erik Kjær udtrykker det. Første fase af udvidelsen skal stå klar til sommeren 2016.

- Opgaverne i København og Grenå viser virkelig vores spændvidde. Vi har i forvejen stor erfaring med bolig- og institutionsbyggeri, også når det gælder renoveringer, og vi mærker samtidig en stadigt større interesse fra erhvervslivet, der er ved at vågne efter krisen, siger Knud-Erik Kjær, som blandt andet på grund af de nye opgaver forventer at skulle ansætte endnu en projektleder snarest.

Rekordoverskud og Gazelle-priser
Den positive udvikling kan også aflæses i regnskaberne. Cj Group Aarhus har næsten fordoblet sin bruttofortjeneste i løbet af de sidste to år, og 2014/15-regnskabet, der blev afsluttet den 30. april, viser et overskud på 5,8 millioner kroner før skat – det hidtil bedste resultat for virksomheden.

Den stabile vækst betyder, at Cj Group Aarhus for andet år i træk er kåret som gazelle-virksomhed af dagbladet Børsen.

- Et skulderklap af den karakter er altid dejligt, især fordi vi bliver kåret for andet år i træk. Det vidner om solid og stabil vækst og at fundamentet er på plads, siger Knud-Erik Kjær.

Lidt over halvvejs i det nye regnskabsår ser han fortsat fortrøstningsfuldt på mulighederne, om end indtjeningen nok ikke tangerer rekordresultatet fra sidste år.

- Jeg tror, det bliver svært at nå niveauet fra sidste år, som var vores klart bedste på både omsætning og indtjening. Vi befinder os i en branche, hvor det er svært at få en fuldstændig jævn udvikling. Meget afhænger af, hvornår projekterne starter op, og det vil give nogle udsving fra år til år. Men vi står godt rustet med en god organisation, et godt netværk og et solidt økonomisk fundament, siger Knud-Erik Kjær.

Fakta: CJ Group Aarhus

Grundlagt som Murercentret A/S med et navneskifte til CJ MurerCentret A/S, da det i 2010 blev en del af entreprenørfirmaet Chr. Johannsen A/S.

CJ Group Aarhus er i dag en selvstændig virksomhed, som dog har nære relationer til Chr. Johannsen A/S og CJ Anlæg A/S under fællesnavnet CJ Group. Den daglige drift i de tre virksomheder varetages af forskellige direktører, mens Lars Clausen går igen som bestyrelsesformand for alle tre.

CJ Group beskæftiger totalt omkring 150 medarbejdere, hvoraf Cj Group Aarhus står for godt 35.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094