23948sdkhjf

Gamle Mursten vil ud i hele Danmark

Fabrikkerne i Svendborg og Hedehusene suppleres med en produktion i Hjørring. Flere er på vej.
Hidtil er mursten fra AVV’s område blevet knust og brugt til vejfyld. Fremover skal stenene renses og afsættes til nybyggeri og renoveringer.

Det vil ske i samarbejde med Gamle Mursten, som i løbet af de sidste 12 år har opbygget et marked for genbrugsmursten og etableret velkørende produktioner i Svendborg og Hedehusene. Nu er turen kommet til den nordligste del af landet.

- Vendsyssel et godt billede på, hvordan en cirkulær forretningsmodel kan udmøntes i et fedt projekt. De har en masse fine mursten, som kan anvendes lokalt i et område, hvor der er brug for arbejdspladser. Samtidig vil en ekstra fabrik give os flere muskler i forhold til at byde ind på levering til de store projekter, siger direktør Claus Juul Nielsen.

Ekspansion gennem offentligt-private partnerskaber
Konkret ønsker Gamle Mursten og AVV, der er affaldsselskab for Hjørring og Brønderslev, at etablere en fælles virksomhed, der skal afsætte rensede mursten fra lokalområdet til lokale nybyggerier og renoveringsprojekter.

Samarbejdet vil både give mere genbrug og skabe socialøkonomiske arbejdspladser i Vendsyssel. Claus Juul Nielsen håber også, at man ad den vej får udviklet en forretningsmodel, der kan anvendes i flere af landets yderområder.

Gamle Mursten arbejder således allerede på at etablere en tilsvarende produktionsenhed i Næstved, og virksomheden er også i dialog med både Lolland og Holbæk.

- Jeg er utroligt stolt over, at Gamle Mursten er nået så langt, at vi kan indgå i et offentligt-privat partnerskab. Det er noget, vi har arbejdet på længe, og de øvrige projekter vil forhåbentligt også blive til noget i løbet af 2016, siger Claus Juul Nielsen.

Produktion starter op efter sommerferien
Grundlaget for samarbejdet mellem Gamle Mursten og AVV forventes endeligt på plads i starten af det nye år, hvorefter byggeriet af fabrikken går i gang. Går alt efter planen, vil de første mursten køre gennem vibrationsmaskinen efter sommerferien 2016.

Fabrikken får en årlig kapacitet på cirka 1,5 millioner mursten, hvilket er på niveau med enhederne i Svendborg og Hedehusene, og forventes at skabe 15 nye arbejdspladser, blandt andet til udsatte ledige i lokalområdet.

- Det er en vigtig del af vores forretningsmodel, at vi opkvalificerer mennesker og ansætter udsatte ledige i produktionen, siger Claus Juul Nielsen.

Artiklen er en del af temaet CSR.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125