23948sdkhjf

Knæskade blev uventet vej til at overtage forretning

Otte ugers efteruddannelse med hjalp Katja Anskjær til at blive i malerfaget. Nu har hun oven i købet overtaget sin mesters forretning.
Det så sort ud med mulighederne for at fortsætte i jobbet som maler, da Katja Anskjær fra virksomheden Malermester Nels Pedersen i Kalundborg fik en knæskade.

For smerter i knæet var uforligneligt med et fysisk arbejde, hvor der er mange bøj og vrid i knæet.

Hun ville dog gerne fortsætte i faget, og derfor søgte Katja Anskjær og hendes mester, Nels Pedersen, om støtte til Sporskifte hos Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse.

Rådgivning frem for fysisk arbejde
Støtte til Sporskifte er en mulighed for medarbejdere i særligt nedslidningstruede brancher, herunder malerbranchen, og for Katja Anskjær blev det til otte ugers efteruddannelse på Malerfagets videregående uddannelse i Odense. Her blev hun uddannet i blandt andet dekoration og farvesammensætning.

- Nels og jeg var enige om, at jeg i stedet skulle servicere kunderne i butikken og have knap så meget fysisk arbejde. Men jeg havde brug for at blive bedre til at rådgive om og argumentere for farvevalg, siger Katja Anskjær.

- Jeg er helt sikkert blevet bedre til at præsentere, hvad firmaet kan, og derfor løser jeg nu nogle andre opgaver end før, fortsætter hun.

Endte med at overtage forretningen
Efteruddannelsen tog Katja Anskjær i begyndelsen af 2015, og de ændrede arbejdsopgaver må betegnes som en succes.

I sommeren 2015 besluttede Nels og Katja nemlig, at det var tid til at Katja overtog forretningen, da Nels måtte sygemelde sig i forbindelse med en operation. Så nu kan hun skrive malermester på visitkortet.

- Efteruddannelsen har givet mig en rigtig god baggrundsviden til at kunne skifte fokus til nogle andre arbejdsopgaver. Derfor var det også naturligt, at det var mig, som skulle overtage forretningen, siger Katja Anskjær.

Hun er endnu ny i rollen som malermester, og derfor er hun glad for, at hun end-nu har sin gamle mester at trække på, hvis det skulle blive nødvendigt.

- Nels er gået ned i tid, men nu skal vi til at finde ud af, om han skal på efterløn, eller om han i et eller andet omfang skal fortsætte med at arbejde. Det er stadig meget nyt, så det er ikke afklaret endnu, siger Katja Anskjær.

Om støtte til skifte:
• Støtte til sporskifte er en ny støtteordning for private og offentlige virksomheder i særligt nedslidningstruede brancher.

• Bag støtten til sporskifte står Fonden for Forebyggelse og Fastholdelse.

• Din virksomhed kan få støtte til at finde nye veje for medarbejdere, der risikerer nedslidning i jobbet.

• Du kan fx bruge støtten til professionel afklaring og vejledning, erhvervs-rettet efteruddannelse eller praktikophold i en anden virksomhed.

• I kan få kompensation for lønudgifter, mens medarbejderen er i afklaring eller på efteruddannelse.

Se, hvordan du får del i støtte til sporskifte på http://forebyggelsesfonden.dk/stotte-til...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.656