23948sdkhjf

Henning Larsen tegner eksklusive boliger til Carlsberg Byen

Jacobsen Hus kommer til at udgøre den nordvestlige indgangsport til det nye bykvarter.
Der er fuld fart over udviklingen af det nordvestlige hjørne af Carlsberg Byen.

Det nyeste projekt er Jacobsen Hus, som er tegnet af Henning Larsen Architects. Jacobsen Hus bliver den højest beliggende bygning i Carlsberg Byen og kommer til at udgøre den nordvestlige indgangsport til det nye bykvarter.

Jacobsen Hus bliver et eksklusivt byggeri med kun 13 boliger, som spænder mellem 2-4 værelseslejligheder på 119-153 kvadratmeter i ét plan. Én af boligerne er en penthouse-lejlighed med egen tagterrasse. Stort set alle lejligheder har altaner og alle har adgang til fælles altangang. I stueetagen af Jacobsen Hus er der desuden fire erhvervslejemål.

Nyt og gammelt forenes
Jacobsen Hus kommer til at ligge ud til den fredede Ny Carlsberg Vej på toppen af Valby Bakke, hvor man mod nord ser ud over trætoppene i Søndermarken. Mod syd breder hele det nye københavner-kvarter sig ud.

Arkitekterne har gjort meget ud af at skabe sammenhæng mellem det nye og det gamle i Carlsberg Byen, og bygningens struktur spejler både historien og omgivelserne. Jacobsen Hus får således et arkitektonisk udtryk, der forener den klassiske villa med den moderne karré, og facaderne er belagt med patinerede grå sten, som er genbrugte teglsten fra en af de oprindelige bygninger i området.

- Vi har helt bogstaveligt bygget det gamle Carlsberg ind i det nye Jacobsen Hus, siger Mai Svanholt fra Henning Larsen Architects om brugen af de gamle teglsten, der stammer fra Søndermarkshuset, opført i 1878.

Lejlighederne forventes indflytningsklar til sommer 2017.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.132