23948sdkhjf

Danske arkitekter skal udvikle Oslo

87.000 kvadratmeter masterplan i det centrale Oslo designes af Schmidt Hammer Lassen Architects.
Skøyen i det centrale Oslo får i løbet af de kommende år et markant dansk aftryk.

Schmidt Hammer Lassen Architects har vundet en international konkurrence om at designe 87.000 kvadratmeter stor masterplan for en ny bydel i området.

- Vi har foreslået en ramme, der bygger på en grundlæggende idé om rummet mellem bygningerne, fortæller senior partner Kristian Lars Ahlmark.

Intentionen er at skabe en ny skyline og en alsidig afspejling af bylivet ved at bruge mangfoldigheden af den eksisterende bebyggelse samt skabe en forbindelse til Oslo fjord. Planen omfatter hotel og konferencecenter, boliger, caféer og butiksområder, kontorer og en daginstitution, og fremmaner en stærk følelse af fællesskab og byliv.

Omdrejningspunkt for masterplanen er en klar ’hovedgade’ af forbindelser i nord-syd- og øst-vestgående retninger. Disse ruter opdeler området i fem ’blokke’. Inden for disse arbejdes der med højhuse og åbne blokstrukturer, som genererer interne passager, genveje og promenader.

- Ved at skabe et stærkt og forskelligartet hierarki bestående af gader, stræder, torve og pladser, ser vi en fremtidig bymidte, der vil blive en katalysator for byudviklingen i Skøyen, forklarer Kristian Lars Ahlmark.

Bygherre på det store projekt er Storebrand Eiendom AS.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109