23948sdkhjf

Nu går Aalborgs fjordpark ind i anlægsfasen

Anden udbudsrunde sikrede millionbesparelse. Fire firmaer deler projektets seks entrepriser.
Vestre Fjordpark-projektet i Aalborg er nu klar til at blive realiseret. Byggepladsen etableres i løbet af december og januar, hvorefter nedrivningen af det eksisterende anlæg påbegyndes.

Licitationen blev i første omgang annulleret, da buddene på de seks storentrepriser lå så langt over budget, at Aalborg Kommune i oktober valgte at igangsætte en ny udbudsrunde.

Den beslutning har haft den ønskede effekt. Licitationsresultatet i anden runde er så tæt på de 65 millioner kroner, at kommunen nu tager kontakt til sine tre store bidragsydere – Det Obelske Familiefond, Nordea-fonden og Lokale og Anlægsfonden – som hver har givet tilsagn om at støtte projektet med 9,5 millioner kroner.

De har vundet entrepriserne

1. Jord, beton og anlæg:
Hirtshals Entreprenørforretning

2. Kystanlæg og vandbygning:
MT Højgaard

3. Råhus:
H.P. Byg

4. Tømrer, murer og maler:
MT Højgaard

5. Installationer:
Ib Andersen VVS (KT Elektric Aalborg)

6. Anlægsgartnerarbejder:
Hirtshals Entreprenørforretning
Samlende storentrepriser
Ifølge stadsgartner Kirsten Lund Andersen fra Aalborg Kommune er det en ekstra granskning af projektmaterialet, samt muligheden for samlende storentrepriser i projektet, der har gjort udslaget i anden runde.

- Det har givet en besparelse i omegnen af 6 millioner kroner. Nu går vi i dialog med fondene for at kortlægge mulige senarier, der kan få enderne til at nå helt sammen økonomisk, siger hun.

Muligheden for samlende storentrepriser betyder, at MT Højgaard og Hirtshals Entreprenørforretning begge sikrer sig to entrepriser. De øvrige vindere er Ib Andersen VVS og HP Byg.

For direktør Christen Dalsgaard fra Hirtshals Entreprenørforretning var muligheden for at byde på flere entrepriser ikke noget, der spillede ind i selve tilbudsgivningen. Til gengæld bliver det en fordel, når hans folk i løbet af 2016 rykker ind på byggepladsen.

- Vi skal udføre to entrepriser i forlængelse af hinanden, og det vil gøre det lettere for os at tilrettelægge arbejdet, siger direktøren.

Aalborg Kommune har også fundet en ny bygherrerådgiver efter bruddet med Orbicon tilbage i september. Her er det Cowi, der har vundet udbuddet om fremadrettet at varetage byggeledelsen på projektet.

Klar til DGI’s landsstævne
Selv om fjordpark-projektet har taget en omvej, arbejder projektledelsen fortsat efter den oprindelige tidsplan.

Målet er, at den nye Vestre Fjordpark skal stå klar i sommeren 2017:

- Vi går i gang med byggeprocessen her til februar, og forventer at være færdige med Vestre Fjordpark inden DGI Landstævne indtager Aalborg i juli 2017, understreger Kirsten Lund Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094