23948sdkhjf

Lokal entreprenør skal bygge p-hus i Holstebro

Ti forskudte dæk skaber plads til 400 biler. Entreprenørfirmaet Kaj Bech har vundet projektet med Sweco og Alectia som rådgivere.
Om et år åbner et nyt parkeringshus i Holstebro midtby med plads til 400 biler.

Entreprenørfirmaet Kaj Bech, Sweco Architects og ingeniørfirmaet Alectia står for byggeriet, der erstatter p-pladserne i Enghaven i forbindelse med etableringen af et indkøbscenter samme sted.

Byggeriet koster i alt 38 mio. kr. og går i gang i løbet af foråret 2016. De øvrige firmaer, som bød ind på opgaven, var MT Højgaard, Jens Jensen, 5E Byg og CG Jensen.

For bygherren Holstebro Kommune har det været vigtigt, at byggeriets arkitektur og fadekoncept hænger sammen med det eksisterende byrum. For nok er der i dag allerede en parkeringsplads på Skolegade-grunden, men det nye byggeri får en anderledes synlig placering i gadebilledet.

Arkitekterne beskriver, at facadekonceptet tager sit udgangspunkt i en idé om at tilføre og videreføre landskabelige og rekreative elementer fra det tilstødende område med træer. En facadehud i perforerede lyse metalplader omkranser huset og afskæres i lette bølgede former imod de nedre etager, der fremstår helt åbne. Det er tiltænkt, at facadens perforering udføres med abstrakte motiver af skoven.

Det nye p-hus kommer til at ligge på hjørnet af Skolegade og Bisgårdgade og vil i de første par år især dække behovet for midlertidige parkeringspladser i forbindelse med et nærtliggende byggeri af et stort indkøbscenter, Enghavecentret.

Når centret efter planen åbner i slutningen af 2018, bliver der igen parkering i Enghaven, men nu under jorden i indkøbscentrets parkeringskælder.

Byggeriet af det nye p-hus skaber også attraktive udearealer i det grønne rum mod jernbanen. Sortestien, som i dag går hen over grunden, integreres i bygningen ved at køre under bygningsanlæggets udhæng.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109