23948sdkhjf

'Overfrakke' til 48 millioner

Med Færch & Co som totalentreprenør har en syv etager høj bygning på Sygehus Vendsyssel fået ny klimaskærm i glas.
På Sygehus Vendsyssel Hjørring er en omfattende facaderenovering af en syv etager høj bygning fra 1989 inde i sin afsluttende fase.

Her har Færch & Co i en totalentreprise i konsortium med AE Stålmontage udført en konstruktion, hvor hele huset er dækket af en 4.000 kvadratmeter stor glasfacade.

Hensigten er at optimere bygningens energiforbrug, så den lever op til 2020-kravene.

- Det er et rigtig spændende energioptimeringsprojekt, der mest enkelt kan beskrives som, at hele ”bygning 40” er blevet omgivet af et stort drivhus, fortæller administrerende direktør Søren Worup fra Færch & Co.

Halvandet år undervejs
For at varme huset op udefra er glasfacaden opsat en meter fra den oprindelige facade. Det skaber en klimazone, hvor temperaturen styres via temperatursensorer og ventilation i etageadskillelserne. Glasfacaden fastholdes med kompositrammer opsat på stålprofiler.

I totalentreprisen er bygningens oprindelige altaner og solafskærmninger blevet fjernet. Sammen med den nye glasfacade har det den ekstra fordel, at bygningens tidligere meget store og generende fugleliv nu må finde et andet sted at opholde sig.

Den gamle facade er blevet energioptimeret med ekstra isolering, hvorpå der er monteret hvidt emalit-glas, og de gamle termoruder er udskiftet med persienneruder, der er styret af lyscensorer på facaden. Ligeledes er de eksisterende teglstenshjørner blevet indpakket i isolerende aluminiumsprofiler.

Færch & Co påbegyndte entreprisen i sommeren 2014, og det nye, energioptimerede Sygehus Vendsyssel Hjørring skal stå færdigt inden julen 2015. Den samlede entreprisesum er 47.700.000 kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11