23948sdkhjf

BIG’s Billund-vision kickstarter byudvikling

Rammerne for de næste 30 års udvikling af 'Børnenes By' ernu udstukket af arkitekter fra Bjarke Ingels Group
Det er efterhånden et år siden, at Realdania, Kirkbi og Billund Kommune igangsatte udviklingen af Billund By. Processen er nu så langt, at Christian Pagh fra Urgent Agency og Andreas Pedersen fra Bjarke Ingels Group den 25. november kunne præsentere en ny visionsplan.

Og det var et særdeles begejstret byråd, der modtog oplægget:

- Planen lever op til de – MEGET – store forventninger, vi havde, da vi i december 2014 satte gang i arbejdet, siger borgmester Ib Kristensen i en pressemeddelelse.

Den nye plan rækker 30 år ud i fremtiden og sætter pejlemærker for, hvordan Billund kan udvikles i tråd med tankerne for ’Børnenes Hovedstad’ med fokus på leg, læring og kreativitet i byudviklingen.

Visionen rummer en række konkrete forslag til byudvikling og forholder sig helt overordnet til at skabe større sammenhæng mellem beboelsesområder, virksomhedsaktiviteter, servicefunktioner og turistattraktioner.

- Der er spændende visioner i planen, som rækker ud i årene, og så er der helt konkrete projekter, hvor vi kan begynde at indarbejde principper og værdier, der er i planen, fortæller Ib Kristensen.

Helt konkret er en projektkonkurrence om udformning af torve og pladser omkring Lego House på vej, og anlægsarbejdet skal efter planen gå i gang senest efter sommerferien. Desuden er der afsat 25 millioner kroner til, at Billund Centret kan blive et fyrtårn inden for børnekultur. Hertil kommer to jernbanestationer samt udviklingen i bymidten med en cityarkade og et nyt parkeringshus.

Se præsentationsfolderen på Billund Kommunes hjemmeside
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109