23948sdkhjf

C. F. Møller skal tegne Odenses nye musik- og teaterhus

Odense får et nyt kulturelt omdrejningspunkt med et Musik- og Teaterhus, der også skal huse studerende og undervisere ved Det Fynske Musikkonservatorium. I alt 18.500 kulturelle kvadratmeter.
Arkitektfirmaet C. F. Møller har tegnet projektet, der skal rumme fire forskellige sale - den største med plads til ca. 1800 tilskuere. Byggeriet skal derudover indeholde bl.a. restaurant og bar/lounge med adgang til tagterrase, undervisnings- og øvelokaler, kontorer og kantine samt p-kælder.

Om projektet siger arkitekt og partner Klaus Toustrup:
- At arbejde med en bys kulturelle rum er en fantastisk udfordrende opgave. Kulturhuse er med til at skabe en bys identitet, samtidig skal arkitekturen danne rammerne om kunstens magiske øjeblikke og forhåbentlig inspirere kunstnerne, siger Klaus Toustrup, der også har stået i spidsen for Arkitektfirmaet C. F. Møllers udvidelse af Musikhuset Aarhus, der blev indviet sidste sommer.

Kulturhuset får adresse i Odenses H.C. Andersen Kvarter på en grund, der grænser op til både den historiske by og nutidige etageejendomme - en beliggenhed, hvis karakteristika har inspireret til arkitekturen:

Byggeriet er sammensat af en række byhuse, der veksler i højde i harmoni med nabobygningerne.
To af bygningerne skiller sig i deres massivitet ud fra de andre: Store sal og scenetårnet. Med deres lysende hvide ydre vil de danne kontrast til de i øvrigt mørke relieffacader og give identitet til byens kulturhus. De hvide flader kan desuden bruges til visuelt at fortælle omverdenen om aktiviteterne i huset.
Kulturhuset vil få karakter af en miniby i byen, idet byhusene bliver forbundet af overdækkede gader, torve og pladser, der kobler sig på de omkringliggende kvarterer.

I alt seks konsortier har deltaget i konkurrencen, et såkaldt OPP (Offentligt Privat Partnerskab), hvor vinderen ikke blot skal opføre byggeriet, men også drive det.

Byggeriet til ca. 600 mio. forventes at gå i gang medio 2009. Det er planen, at det nye Musik- og Teaterhus åbner dørene for publikum i 2013.

Fakta:
Bestiller og bruger: Odense Kommune
Lejer: Det Fynske Musikkonservatorium
Ejer, driftsherre og bruger: H. C. Andersen Kongres Center A/S
Totalentreprenør: Lillebælt Gruppen A/S
Arkitekt: Arkitektfirmaet C. F. Møller A/S
Ingeniør: COWI A/S
Akustik: COWI A/S + Anders Chr. Gade
Teaterteknik: Maths Nystrøm
Juridisk Rådgivning: Focus Advokater I/S
Finansiering: Nykredit A/S












Kilde: C. F. Møller

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109