23948sdkhjf

Byggeriet vokser med 8 procent i 2015

Erhvervslivets hjemmemarked er på vej ud af sin zombie-tilsand. Især byggeriet trækker i positiv retning.
I de første ti måneder af 2015 voksede byggeriets nominelle omsætning på hjemmemarkedet med hele 8,3 procent.

Det har cheføkonom Bo Sandberg fra Dansk Byggeri beregnet på basis af nye tal for erhvervslivets omsætning fra Danmarks Statistik.

Tallene er baseret på virksomhedernes momsindberetninger og viser, at det samlede erhvervsliv i de første ti måneder af 2015 har løftet den indenlandske omsætning med 2,1 procent.

Det er en moderat nominel omsætningsvækst, men dog en klar forbedring i forhold til de senere år, hvor hjemmemarkedet har befundet sig i en zombie-lignende tilstand, siger Bo Sandberg.

Byggeriets omsætningsvækst har siden genindførelsen af boligjob-ordningen i sommer befundet sig på et positivt udviklingsspor. Sidste måneds år-til-dato-vækst på godt 7 procent er nu blevet løftet til en år-til-dato vækst på godt 8 procent.

Derfor forventer Bo Sandberg høj aktivitet året ud – ikke mindst i lyset af at boligjob-ordningen ved årsskiftet ophører i sin nuværende form. Når væksten ikke forventes at stige yderligere i de sidste to måneder af 2015, skyldes det, at også 2014 var præget af fradragsberettigede opgaver mod slutningen af året.

- Vi kan se frem til endnu en bølge ’hamstring’ af boligjob-opgaver op til nytår, hvor det hidtil kendte håndværkerfradrag omdannes til en målrettet energirenoveringsordning. Derfor tyder det meste på, at byggeriets nominelle omsætningsvækst i 2015 kan fastholdes på niveauet omkring 7 til 8 procent, vurderer Bo Sandberg.

Foruden bygge- og anlægsbranchen er det videnservice, hoteller, restauranter, rejsebureauer, rengøring og anden service, der er højdespringerne i omsætningsudviklingen.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096