23948sdkhjf

Botjek tvinges til at give boligsælgere frit valg

Ny afgørelse fra Konkurrencerådet pålægger medlemmer af Botjek-kæden at konkurrere indbyrdes.
En sælger af en bolig skal ikke kunne bindes til at vælge en bestemt partner i Botjek-kæden for at få lavet en tilstands- og elinstallationsrapport.

Det har Konkurrencerådet netop bestemt i ny afgørelse. Dermed skal boligsælgere frit kunne vælge et medlem af Botjek-kæden til at udføre rapporterne.

- Det er problematisk for konkurrencen - og i sidste ende forbrugerne - hvis uafhængige virksomheder aftaler at dele markeder mellem sig. Det fjerner virksomhedernes mulighed for at konkurrere indbyrdes. Botjek-sagen understreger, at virksomheder er konkurrenter, selvom de er medlem af en frivillig kæde, siger Carsten Smidt, konstitueret direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Botjek har hidtil tildelt hver partner i Botjek-kæden et geografisk distrikt, og Botjek indskærpede over for partnerne, at ingen måtte udføre rapporter eller markedsføre sig over for boligsælgere uden for sit område. Desuden fordelte Botjekt de indkomne bestillinger via den fælles hjemmeside til de Botjek-partnere, der passede geografisk.

Efter et møde med Konkurrencerådet har Botjek blandt andet forpligtet sig til at ændre i selskabets aftaler med de enkelte Botjek-partnere og til at ændre sin hjemmeside.

Botjek er et frivilligt kædesamarbejde mellem 23 selvstændige bygningssagkyndigvirksomheder, der alle er partnere og aktionærer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093