23948sdkhjf

Danske arkitekter vinder ny London-bro

Forslag fra et dansk team har vundet arkitektkonkurrence om en ny stibro over Themsen.
Nine Elms to Pimlico Bridge hedder den kommende gang- og cykelbro, som får et markant dansk islæt. Et team med Bystrup Arkitekter og Designere i spidsen er udpeget som vinder af arkitektkonkurrencen om den nye bro.

- Det var et ekstremt svært valg mellem fire fremrangende temas, men i sidste ende følte vi, at Bystrup og deres partnere havde den mest tiltalende tilgang til udfordringen, vi opstillede. Deres strategi er elegang og simpel, det sigter mod at fejre floden og skabe noget smukt, som er det, denne bro bør være, siger Graham Stirk, senior partner i Rogers Stirk Harbour + Partners.

Konkurrencen begyndte tidligere på året og tiltrak 74 bud fra hele verden, inklusiv nogle af de største navne i designverdenen.

Teamet tæller ud over Bystrup, også Robin Snell & Partners, Sven Ole Hansen, Aarsleff, ÅF Lighting Aecom, COWI Engineering og DP9.

Erik Bystrup, siger på vegne af teamet:

- Vi glæder is over denne fantastiske mulighed for at designe et nyt og moderne stykke infrastruktur til London. Fra start har vi villet designe en elegant bro, som giver let og ubegrænset adgang for alle med minimal aftryk på begge flodbreder. Vi er meget begejstrede for, at dette bliver den første fodgænger- og cykelbro over Themsen, som skriver sig ind i historien om Londons flod-overgangen.

Broen vil koste anslået 40 mio. pund (410 mio. kr.). Prisen afhænger dog af den endelige designløsning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078