23948sdkhjf

Dansk tilsyn med Afrikas længste hængebro

Mozambiques regering har hyret Cowi som teknisk rådgiver på enormt milliardprojekt.
Med en anslået pris på 670 millioner euro er den nye Katembe-bro og det tilhørende vejsystem det største infrastrukturprojekt i Mozambiques 40 år som selvstændig nation.

Når stålbroen står færdig i 2017, vil den være den længste hængebro i Afrika med et spænd på 680 meter, og den vil udgøre første del af en 109 kilometer lang vej, der forbinder hovedstaden Maputo med den sydafrikanske grænse.

Cowi skal hjælpe myndighederne i Mozambique med at sikre, at alle leverancer lever op til internationale standarder.

- Katembe-broen er uden tvivl et yderst prestigefyldt projekt, ikke blot for Mozambique, men for hele Afrika, siger divisionsdirektør i Cowi, Henrik Andersen.

Massivt løft til regionen
Projektet vil sikre en sammenhængende rute for pendlere og forventes at reducere rejsetiden betydeligt. I dag tager det op til seks timer at tilbagelægge de barske veje i en firhjulstrækker.

Rejsen over Maputo-bugten foregår i dag med en aldrende færgeflåde, der hverken er udstyret med redningsveste eller andre sikkerhedsforanstaltninger. Det tager alt fra en halv til en hel time at krydse bugten, alt efter hvor mange passagerer der er med.

Når forbindelsen står færdig, vil den skabe mange lokale jobs samt øge handlen og turismen i området. Det forventes også, at befolkningstallet i Katembe-området mellem Maputo og Sydafrika vil stige fra 20.000 til 40.000 i løbet af de næste to-tre årtier pga. den forbedrede infrastruktur.

- Vi er utroligt stolte over at have fået kontrakten. Cowi har i mange år arbejdet på infrastrukturprojekter i Afrika, og dette projekt er endnu et i rækken af opgaver på det afrikanske kontinent, siger Henrik Andersen.

Projektet finansieres af Export-Import Bank of China og Mozambiques regering, og det udføres af China Road and Bridge Corporation.
Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141