23948sdkhjf

Op mod 170 nye boliger i Esbjergs centrum

Arkitektfirmaerne Rudolf Lolk og Effekt har vundet en arkitektkonkurrence, der baner vej for et nyt ambitiøst boligprojekt til op mod en halv milliard.
Esbjerg Kommune ønsker nye spændende byrum tæt på byens centrum, og Det Faglige Hus lancerer nu det første af slagsen.

På en grund i det gamle teglværkskvarter omkring byens tidligere Falck-station på Gammelby Ringvej har Det Faglige Hus planer om at opføre et 19.400 kvadratmeter stort boligbyggeri.

Projektet er udarbejdet af Arkitektfirmaet Rudolf Lolk fra Esbjerg i samarbejde med københavnske Effekt Arkitekter. Lolk/Effekt blev udvalgt efter en arkitektkonkurrence, hvor seks teams deltog.

Respekt for lokale traditioner
Det 19.400 kvadratmeter store byggeri omfatter et sted mellem 145 og 170 boliger, som i størrelse varierer fra 50 til 300 kvadratmeter. Boligerne fordeles mellem fire huse i 7-14 etager samt en række lavere bebyggelser i 2-3 etager. Hertil kommer en dagligvarebutik samt eventuelt en fastfoodrestaurant.

Kvarterets nuværende beboere vil få projektet forelagt ved et orienteringsmøde, hvorefter Det Faglige Hus vil forsøge at tilgodese deres ønsker i den endelige placering af de enkelte bygninger.

- Vi har lagt stor vægt på, at projektet falder i med den øvrige bebyggelse i kvarteret og har samtidig valgt et projekt, hvor man med forskellige former for teglmaterialer skaber varierede facader i respekt for kvarterets teglværkstraditioner. Vi har på den anden side også skelet til Esbjerg Kommunes ønsker om flere attraktive udsigtsboliger og nye pejlemærker ved indfaldsvejene til Esbjergs centrum, siger landsformand i Det Faglige Hus, Johnny Nim.

Etableringen af et 3.000 kvadratmeter stort, overdækket p-areal gemmer bilerne af vejen og skaber plads til grønne områder, små private haver samt tagterrasser. Det skal nemlig være attraktivt, uanset om man har en bolig tæt ved jorden eller oppe i de fire ’tårne’ med udsigt over Vadehavet.

Starter med ungdomsboliger
"Teglværkskvarteret", som projektet er døbt, bliver et miks af ejer- og lejeboliger, og det skal være et sted for både unge, familier og ældre. Det Faglige Hus vil involverer en stribe samarbejdspartnere for at løfte finansieren af projektet til i omegnen af 400-500 millioner kr.

Arbejdernes Boligselskab (AB) i Esbjerg står klar som den første investor, efter at selskabet, med netop Teglværkskvarteret, har vundet en kvote på 46 ungdomsboliger. Disse skal opføres i 2-3 plan på et 2.000 kvadratmeter stort areal ud mod Teglværksgade. I samme område pågår der også forhandlinger om salg et nok mindst lige så stort areal til opførelse af en dagligvareforretning.

- Det er første gang, at vi er involveret i et mix-projekt af denne karakter, men jeg ved, at man lavet tilsvarende projekter på Aarhus Havn og med gode erfaringer. Hvis vi får kvoter til det, kunne vi sagtens være interesseret i at involvere os endnu mere, enten med flere ungdomsboliger oven på dagligvareforretningen, eller med almene familieboliger i nogle af de øvrige ejendomme. Beliggenheden er attraktiv, så der bliver ingen problemer med at få lejet ud, siger Peter Larsen, direktør i AB Esbjerg.

Det Faglige Hus er desuden i kontakt med andre mulige investorer til business apartments, seniorboliger og singleboliger.

- Vores primære opgave er a-kasse, fagforening og forsikring, og når vi går ind i et projekt som dette, er det udelukkende for at investere medlemmernes penge på en fornuftig måde. Vi har i modsætning til forbund under LO og FTF ingen strejkefond, men skal spare kapital op på anden vis, så vi kan hjælpe dem, hvis de bliver lockoutet eller på anden måde forhindres i at møde på arbejde under en konflikt på deres arbejdsplads, siger Johnny Nim.

Investorerne forventer at gå i gang med nedrivningen i 1. kvartal 2016, mens selve byggeriet får opstart i 3. kvartal 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093