23948sdkhjf

Top 10: De største danske byggeprojekter i december

Gammelt FLSmidth-støberi bliver til 11.000 kvadratmeter bolig og erhverv. Læs mere om projektet og få overblikket over de største igangsatte byggerier i december måned.
I samarbejde med Byggefakta sætter Building Supply fokus på landets største byggeprojekter. I dag præsenterer vi de 10 største igangsatte byggerier i december 2015 med særligt fokus på omdannelsen af den tidligere FLSmidth-grund i Valby.

Valby Maskinfabrik - Montagehallen P2

Projekttype: Ombygning
Areal: 11.000 m²
Budget: 134 mio. kr. (estimeret)
Bygherre: De Forenede Ejendoms-
selskaber A/S
Arkitekt: C.F. Møller
Ingeniør: Midtconsult A/S (boliger), Norconsult - Wessberg A/S (erhverv)
Totalentreprenør: JFP A/S
Stadie: Byggeplads etableres
Byggeperiode: December 2015-oktober 2017
Adresse: Gammel Køge Landevej, 2500 Valby
66 lejligheder, 3.000 kvadratmeter kontorhus og et fælleshus på 1.500 kvadratmeter opføres i løbet af de kommende knap to år på den tidligere FLSmidth-grund i Valby.

Byggeriet, som kaldes ”Montagehallen”, er udset som et centralt samlingspunkt i den nye bydel; ”Valby Maskinfabrik”, som De Forenede Ejendomsselskaber er i fuld gang med at udvikle i området mellem Toftegårds Plads, Vigerslev Allé og Gl. Køge Landevej.

Henning Larsen Architects har udarbejdet masterplanen for området, som fuldt udviklet vil rumme omkring 1.000 boliger samt butikker, erhverv og grønne pladser.

Nøgleprojektet i omdannelsen
På nuværende tidspunkt er lidt mere end en fjerdedel af boligerne opført, og med sidste måneds spadestik til ”Montagehallen” fortsætter udviklingen planmæssigt. Entreprenør på byggeriet er Jørgen Friis Poulsen A/S (JFP), som allerede er et velkendt firma på byggepladsen.

Herning-entreprenøren afleverede i oktober 2015 byggeriet ”Støbehallen” med 36 boliger. Begge projekter er tegnet af C.F. Møller og opføres i forlængelse af hinanden. Men hvor boligerne i første etape var nybyggeri, er anden etape et miks af nybyggeri og ombygning af den gamle støberihal.

- Det projekt, vi skal i gang med nu, er nøgleprojektet derude, hvor stort set alt andet bliver nybyggeri. Man bibeholder cirka 30 meter i hver ende af den gamle bebyggelse og kombinerer dette med nye boliger. Så det er afgjort en mere vanskelig entreprise end den første og et rigtig godt referenceprojekt for os, fortæller administrerende direktør Jesper Friis Poulsen fra JFP til Building Supply.

Arkitekterne fra C.F. Møller har haft fokus på at bevare områdets signatur – det røde bindingsværk, de røde teglsten og de røde stålkonstruktioner – der udgør en historisk reference til områdets industrielle fortid. Klimaskærmen på de eksisterende bygninger vil således blot gennemgå en lettere renovering. Midtconsult er rådgivende ingeniør på boligerne, mens Norconsult - Wessberg er rådgivende ingeniør på erhvervsdelen.

Artiklen er en del af temaet De største byggerier.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11