23948sdkhjf

Arkitekter skal forvandle Roskildes gamle kaserne

En arkitektkonkurrence skal sikre en sammenhængende udvikling for Kildegården i Roskilde. Store spillere som Sweco Danmark, BCVA, Rubow Arkitekter og Aart Architects er prækvalificeret
Tre arkitekt- og rådgiverteams skal dyste om Kildegården og Kunstens Hus i Roskilde.

Roskilde Kommune har igangsat en arkitektkonkurrence om det gamle kaserneområde Kildegården, som skal udvikles til et kraftcenter for idræt, kultur og fritid.

Og kommunen har allerede prækvalificeret hold, der blandt andre tæller markante virksomheder som Sweco Danmark, Rubow Arkitektker, Aart Architects, BCVA og Svendborg Architects.

- Konkurrencen skal give os nye spændende idéer og samtidig vise, hvordan vi kan skabe en sammenhængende udvikling af Kildegården. Kunstens Hus bliver et centralt omdrejningspunkt for området, og jeg ser frem til, at vi får et spændende hus, der giver brugerne helt nye udfoldelsesmuligheder, siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Roskilde Kommune, Birgit Pedersen (SF).

Kunstens Hus skal benyttes til mange forskellige kunstformer. Det er især aftenskolernes kunsthold og Roskilde Musiske Skoles Billedskole, der skal bruge huset, men også andre foreninger og borgere vil kunne få adgang.

17. juni sidste år vedtog byrådet fire principper for helhedsplanen for Kildegården. De tager udgangspunkt i en vision, som bygger på mangfoldighed, fællesskab og fleksibilitet.

Uderum skal indrettes med plads til ophold og aktivitet, der binder de forskellige bygninger sammen og skaber en oplevelse af byliv i området.

Grønne kvaliteter fastholdes
De grønne kvaliteter i det eksisterende anlæg skal fastholdes, mens ”de kulturhistoriske kvaliteter - sammen med attraktive uderum - skal dyrkes som de to centrale elementer i skabelsen af områdets karakter”, ifølge Roskilde Kommune.

Nybyggeri samt eventuelle nedrivninger og ombygninger skal ske i respekt, og det er tanken, at de kommende vindere af arkitektkonkurrencen skal prioritere den lette og kollektive trafik ved ankomst fra Helligkorsvej. De centrale dele af Kildegårdsområdet fredes for biltrafik.

- Den primære vejadgang vil ske fra Møllehusvej, hvor parkeringsarealer vil aflaste uderummene på det gamle kaserneområde. Kildegården skal opleves nem at komme til på cykel og til fods, ved at koble sig til eksisterende forbindelser og samtidig medvirke til at skabe nye sammenhænge, lyder det fra bygherren.

Nedbryde grænser
Det nye Idræts- og Bevægelsescenter, med faciliteter til blandt andet springgymnastik og bordtennis, placeres i det sydvestlige hjørne af arealet, hvor også Gartnergården ligger i dag.

Byggeriet skal åbne sig mod sine omgivelser, og nedbryde grænser imellem inde og ude, ifølge oplægget.

Prækvalificerede
Der er prækvalificeret tre rådgiverteams til at
deltage i konkurrencen:
Et team bestående af BCVA, Aart architects, Kragh & Berglund samt Sweco Danmark
Rubow Arkitekter a/s, Mutopia og Midtconsult
Svendborg Architects og BOGL – Bang & Linnet
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109