23948sdkhjf

Verdenskendt teglværk vinder DI’s initiativpris

Trods mere end 200 år på bagen er Petersen Tegl innovativ som få. Virksomheden er netop hædret med DI's initiativpris
USA, Canada, Rusland, Japan og flere lande i Europa kigger de mod Broager i Sønderjylland, når de skal bruge specielle mursten.

Virksomheden Petersen Tegl A/S samarbejder direkte med førende arkitekter og bygherrer og leverer håndlavede mursten efter kundernes ønsker. Det har øget omsætningen og givet virksomheden nyt liv.

Derfor får Petersen Tegl DI’s initiativpris 2015, som blev overrakt af H.K.H. Prins Joachim på Dansk Industris årlige konference for mindre og mellemstore virksomheder i Industriens Hus.

- Dette års vinder har formået at bringe flere hundrede års erfaring, viden og håndværksmæssige traditioner med ind i vores tidsalder. Virksomheden udmærker sig ved en helt særlig evne til at se muligheder og sætte handling bag ordene. Den gør tingene lidt bedre og anderledes end andre, og den har ikke mindst modet til at prøve nye ting, sagde H.K.H. Prins Joachim ved prisuddelingen.

Har fundet sin niche
Petersen Tegl har eksisteret siden 1791, og i dag arbejder både syvende, ottende og niende generation på teglværket. Virksomheden kombinerer et solidt håndværk med et højt serviceniveau og evnen til konstant at udvikle produkterne.

Kunder i omkring 40 lande køber mursten hos Petersen Tegl. Det højeste hus på The Upper East Side på Manhattan i New York er ved at blive bygget med mursten fra virksomheden. Skuespilhuset i København og den katolske kirkes kunstmuseum i Køln ”Kolumba” er andre eksempler på byggerier med mursten fra det sønderjyske teglværk.

- Petersen Tegl har unikke produkter og er klar til at udvikle og eksperimentere for at efterkomme kundernes behov. Derfor er man i stand til at sælge mursten, der er langt dyrere end konkurrenternes. Teglværket har fundet sin egen niche og er en sprællevende virksomhed trods sine over 200 år, siger DI’s administrerende direktør Karsten Dybvad.

19 virksomheder har i slutningen af 2015 modtaget DI’s regionale initiativpriser. Modtageren af den landsdækkende pris er udvalgt blandt disse virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094