23948sdkhjf

Kæmpe renovering på vej i København

En renovering til lige over en halv mia. kroner venter boligafdelingen Lundevænget på ydre Østerbro
I 1930’erne var Lundevænget på ydre Østerbro det mest moderne inden for etagebyggeri.

I dag trænger de 14 blokke med i alt 475 lejligheder til at blive bragt op til nutidens standarder, og i sidste uge stemte beboerne ja til en helhedsplan, som kommer til at koste lige over en halv mia. kroner at gennemføre.

Helhedsplanen er udarbejdet af rådgivere fra Rambøll, beboere, afdelingsbestyrelse, kommunen, Landsbyggefonden og boligselskabet FSB’s administration, og indebærer blandt andet sammenlægninger, nybyggeri, arbejder ude og inde - blandt andet skal tag og vinduer skiftes og gavle isoleres.

- Der har været tænkt renovering i stor skala i Lundevænget i mange år, siger projektleder i FSB, Helene Freiesleben Bjergelund, og forklarer, at man har arbejdet intensivt på helhedsplanen i to år.

Udbydes i hovedentreprise
I forbindelse med arbejderne, som vil blive udbudt i hovedentreprise i slutningen af 2016 eller starten af 2017, vil der komme genhusning på tale.

Og da der bliver 57 færre boliger efter renoveringen, vil der være beboere, som skal genhuses permanent.

- Vi stopper for udlejningen på et tidspunkt for at sikre, at de fleste kan blive boende, siger Helene Freiesleben Bjergelund og fortæller, at hvor der i dag er mange ens toværelseslejligheder, bliver der med helhedsplanen en langt større variation i boligudbuddet. Der bliver blandt andet indført en ny type boliger. Det gælder taglejligheder, hvor der sker en sammenlægning mellem boligen på anden sal og uudnyttede tagarealer.

Så selvom der kommer færre boliger stiger det samlede antal kvadratmeter, fortæller hun og oplyser, at en række lejligheder gøres til tilgængelighedsboliger.

Arbejderne ventes igangsat i foråret 2017 og vil tage to år.

- Det er en stor opgave, som er gennemgribende for bebyggelsen, lyder det.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109