23948sdkhjf

NCC vinder hospitalsbyggeri i Horsens

10.900 kvadratmeter skal opføres i totalentreprise. Kontrakten løber op i knap 200 millioner kroner.
NCC har onsdag indgået aftale med Region Midtjylland om at opføre ”Nye Nord”, der er en 10.900 kvadratmeter stor udvidelse af Hospitalsenheden Horsens.

Byggeriet opføres i totalentreprise med Aarhus Arkitekterne og MidtConsult som rådgivere. Byggestarten er berammet til november måned i år med afslutning i foråret 2018.

- Vi er glade for at kunne være med til at bidrage med vores ekspertise og levere et kvalitetsbyggeri. Sygehuse har været et prioriteret marked for os i mange år, og de erfaringer, der er kommet ud af det, kan Hospitalsenheden Horsens og patienterne nu nyde godt af, siger områdedirektør Nicolai Schultz.

NCC har blandt andet Odense Universitetshospital, Sygehus Sønderjylland i Aabenraa og Esbjergs psykiatriske afdeling på referencelisten. For tiden er entreprenøren i gang med udvidelser på Rigshospitalet, på Herlev Hospital samt på Viborg Sygehus.

Et komplekst byggeri
Den nye del af Hospitalsenheden Horsens skal sammenbygges med andre dele af det eksisterende hospital, og det stiller krav til logistik, til kompleksiteten af byggeriet og til at kunne bygge, mens hospitalet er i drift.

For eksempel kan NCC ikke få leveret betonelementer, hvis det indebærer, at vejen spærres for ambulancerne, ligesom det heller ikke er muligt at slukke for brandalarmerne, når der skal ske indgreb i de eksisterende installationer.

- Vi tager ansvar for hele processen, for det er vores folk, der skal stå på mål for løsningerne i sidste ende, siger Ole Møller Petersen, senior projektchef i NCC og tilbudsansvarlig på byggesagen.

Den nye del af Hospitalsenheden Horsens kommer til at indeholde nye ambulatorier og operationsstuer, ny intensivafdeling og to nye sengeetager. Kontraktens værdi er 195 millioner kroner.

Byggeriet er det største af en række byggeprojekter, der skal gøre Hospitalsenheden Horsens til et tidssvarende akuthospital. Region Midtjylland planlægger at investere i alt 800 millioner kroner på Hospitalsenheden Horsens. Blandt de kommende projekter er en renovering af højhuset og en udvidelse akutafdelingen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156